Edin Forto sa skupa u Tešnju

Obećavam, progres koji smo napravili u Sarajevskom, od oktobra ćete gledati i u Zeničko-dobojskom kantonu!

Front16.09.22, 21:20h

Obećavam, progres koji smo napravili u Sarajevskom, od oktobra ćete gledati i u Zeničko-dobojskom kantonu!
Sve ovo je moguće sprovesti i van Sarajeva i to odmah nakon oktobra. To nije teško obećati. Znamo kako se to radi. A po svemu što ste vidjeli, znate i da je moguće - rekao je Forto

 

 

 


Naša stranka predstavila je večeras kandidate za sve nivoe vlasti koji mogu biti birani iz Zeničko-dobojskog kantona. Na skupu se obratio predsjednik Naše stranke Edin Forto. U svom govoru naglasak je stavio na programske koalicije prilikom formiranja vlasti a kao primjer uspješnosti takvog formiranja vlasti naveo je Kanton Sarajevo:


- Ovih dana obilazim našu zemlju. U Sanskom Mostu čovjek je stao s autom pred štand Naše stranke i rekao da nema vremena, da je stao kratko samo da se pozdravi sa mnom i da mi čestita na svemu što smo uradili u Sarajevu. Obećao sam mu da ćemo isto uraditi i u Sanskom Mostu. Večeras obećavam da ćemo isto uraditi i u Zeničko-dobojskom kantonu i diljem naše zemlje.

Neobično je da jedna kantonalna vlada budi toliko pozitivne reakcije širom BiH. Mi znamo i zašto je tako. Na najvažnija pitanja smo direktno odgovorili kroz budžet.

Ako smo u prvom dijelu mandata započeli revoluciju u javnom prijevozu, u drugom dijelu smo se obratili mladim porodicama. Osim naknada za porodilje, kojima svaka porodica dobije 12.000 KM nakon rođenja djeteta, uveli smo posebne dodatke za porodice sa troje ili više djece, obezbijedili smo besplatne udžbenike, podržali mlade bračne parove kod kupovine stana, a subvencijama svoj djeci obezbijedili prihvatljiv upis u vrtić. Mladima smo pružili kulturne sadržaje kako ih ne bi gledali samo preko interneta iz gradova regije i svijeta.
Sve ovo je moguće sprovesti i van Sarajeva i to odmah nakon oktobra. To nije teško obećati. Znamo kako se to radi. A po svemu što ste vidjeli, znate i da je moguće - rekao je Forto.


Na skupu su govorili i Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, nosilac liste Naše stranke za državni nivo vlasti iz Zeničko-dobojskog kantona Branko Češljić, za federalni nivo vlasti nosioci lista 405 i 406 Nermin Deljkić i Dževdet Huskić te nositeljica liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Behija Kulović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još