Odgovorio žestoko i direktno

Zvizdić o negiranju genocida: 'Predsjednik Hrvatske je čovjek najnižih ljudskih i moralnih kvaliteta'

Front15.09.22, 19:14h

Zvizdić o negiranju genocida: 'Predsjednik Hrvatske je čovjek najnižih ljudskih i moralnih kvaliteta'
'Nije samo uvreda za žrtve genocida i njihove porodice, nego za sve normalne ljude i posebno za Bošnjake u BiH, regionu i čitavom svijetu'

 

 

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić poziva predsjednika Sabora Hrvatske Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da se javno ograde od bezočnog negiranja genocida u Srebrenici, koji javno iskazuje i sustavno ponavlja predsjednik Hrvatske kao najvišepozicionirani dužnosnik zemlje članice Evropske unije, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta.

 

- Takvo anticivilizacijsko ponašanje nije samo uvreda za žrtve genocida i njihove porodice, nego za sve normalne ljude i posebno za Bošnjake u BiH, regionu i čitavom svijetu - navodi Zvizdić.

 

On podsjeća da je u odbrani Hrvatske učestvovalo više hiljada Bošnjaka, da ih je više od 1.180 dalo život za odbranu Hrvatske od agresije, da je 3.500 Bošnjaka teže ili lakše ranjeno i da su invalidi domovinskog rata, da se još traga za više od 80 Bošnjaka koji su učestvovali u odbrani Hrvatske.

 

- Kopirati Dodika i ponavljati njegove antibosanske i antibošnjačke stavove, laži i potvore je poniženje i sramota za svakog dužnosnika Republike Hrvatske, pa čak i za čovjeka najnižih ljudskih i moralnih kvaliteta kakav je trenutno, nažalost, predsjednik Hrvatske - citat je iz saopćenja.

 

(FENA/am)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 95

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još