VIDEO/ ON TO MISLI OZBILJNO

Faruk Hadžić: 'Siti smo negativnosti... Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću!'

Front14.09.22, 16:55h

Faruk Hadžić: 'Siti smo negativnosti...   Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću!'
Ne možete upaliti televizor, radio ili nešto da ne čujete nešto loše o ovoj prelijepoj zemlji, a pogotovo da ne čujete nešto loše o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo to poslije 2. oktobra promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, gospodinu Bakiru Izetbegoviću - poručuje Faruk Hadžić

 

 

Faruk Hadžić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, na predizbornom skupu koji je SDA organizovala 5. septembra na tvrđavi Vranduk, poručio je da se "poslije 2. oktobra neće više negativno govoriti o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću".

 

U svom obraćanju je rekao:

   

- Proteklih mjeseci, pa i godina, siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana. Ne možete upaliti televizor, radio ili nešto da ne čujete nešto loše o ovoj prelijepoj zemlji, a pogotovo da ne čujete nešto loše o ljudima koji stoje na čelu Stranke demokratske akcije. Ja vam obećavam da ćemo to poslije 2. oktobra promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, gospodinu Bakiru Izetbegoviću, za kojeg slobodno nakon već prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

Premda nije detaljnije objasnio zašto se poslije izbora “neće više negativno govoriti” o Izetbegoviću, u obraćanju nije rekao ili obećao da će zabraniti da se negativno govori ili da se “neće smjeti negativno govoriti” o predsjedniku Stranke demokratske akcije, kako su to protumačili brojni mediji u BiH.

 

Hodžić je reagovao na ovakve tvrdnje, oglasivši se na svojoj Facebook stranici 15. septembra 2022. godine.

   

- U svojoj izjavi na početku predizborne kampanje na tvrđavi Vranduk kod Zenice jasno sam rekao da ćemo neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti. Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju "plačenicima, poslušnicima i slično", a na nekim  medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka.


Dakle, Hadžić u svom obraćanju nije tvrdio da će "zabraniti da se loše piše i govori o Bakiru Izetbegoviću", kako je prvobitno bilo navedeno u tekstu, već je obećao da se "neće više govoriti negativno o Bakiru Izetbegoviću".

 

Također, Faruk Hadžić nije SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona, kako je prvobitno bio navedeno, već kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, što je naknadno ispravljeno u tekstu.

 

Pogledajte njegov govor!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 112

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još