Velika policijska akcija u susjedstvu

Ko su narko kriminalci iz BiH, uhapšeni danas u Zagrebu: Pratili ih duže vrijeme... Planirali novo ubistvo?

Hronika14.09.22, 16:15h

Ko su narko kriminalci iz BiH, uhapšeni danas u Zagrebu: Pratili ih duže vrijeme... Planirali novo ubistvo?
Istražitelji su u tom slučaju imali svjedoka pokajnika koji je ubijen u svibnju ove godine

 

 

Dvojica državljana BiH, navodno članovi narko bandi iz te države, uhićena su na zagrebačkim Srednjacima gdje su u utorak akciju provele policijske snage naoružane dugim cijevima, a u pretragama je korišten i pas za otkrivanje droga.

 

Upitan za uhićenja u Zagrebu i suradnji hrvatske i BiH policije, hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je hrvatska policija već niz godina u suradnji s drugim policijama, kao nositelj borbe protiv organiziranih kriminalnih skupina, vrlo učinkovita u njihovom razbijanju.

 

- Čuli ste sinoć glavnog ravnatelja policije koji je rekao da je u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj razbijeno oko 150 takvih zločinačkih udruženja. Spektar njihovih aktivnosti nije isti, ali je način policijskog rada takav da se vrlo pomno prate svi pokazatelji i indikatori koji ukazuju da se u Hrvatskoj, ali i drugim državama, takve skupine nalaze i nešto planiraju - rekao je hrvatski ministar.

 

Posljednja akcija u suradnji sa susjednim policijama nije bila ad hoc. 

 

- Već izvjesno vrijeme se ti ljudi prate, kao i njihovi kontakti iz kojih će se otvarati nova istraživanja - kazao je Božinović, ne otkrivajući detalje akcije niti na što se osumnjičeni terete.

 

Prema neslužbenim podacima, među uhićenima u jučerašnjoj akciji je Edin Balić, navodno jedan od najbližih suradnika Dine Muzaferovića Cezara kojeg portal Istraga naziva narkobosom. Navode i da su obojica u bijegu od ljeta prošle godine te da ih se sumnjiči da su u šumi uz granicu BiH i Hrvatske uzgajali marihuanu vrijednu nekoliko milijuna konvertibilnih maraka.

 

Istražitelji su u tom slučaju imali svjedoka pokajnika koji je ubijen u svibnju ove godine, a sumnja se da iza te likvidacije navodno stoje Balić i Muzaferović. Navodno su planirali i novo ubojstvo, prenosi Hina.

 

(FENA/am)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!