Ako je neko imao i zrno sumnje u njihovo savezništvo

Svaka ptica svome jatu leti: Nije Karađorđevo, ali jesu Laktaši - Dodik, Milanović i podjela BiH!

Front14.09.22, 13:48h

Svaka ptica svome jatu leti: Nije Karađorđevo, ali jesu Laktaši - Dodik, Milanović i podjela BiH!
Bilo bi interesantno čuti je li Milanović poslao kakve poruke Putinu ili su, ipak, samo razgovarali o komadanju BiH

 

Izvor: Patria

Piše: Amina Čorbo-Zećo

 

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, potvrđeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

 

Što bi rekao Reuf Bajrović - svaka ptica svome jatu leti!

 

Jer, ne tako davno, u maju ove godine Milanović je ponovio kako je Hrvatski narodni sabor spreman da ide s rješenjem – posebna vrsta samouprave, koje je izvan državno-pravnog sustava BiH.

 

- Lukavo je sročeno i nije protuustavno, ali ćemo imati reakcije da komadamo BiH i da smo šovinisti. Mislim da mene ljudi nisu doživjeli kao šovinistu. Možda budalu. Radije ću biti budala za hrvatske interese - rekao je.

 

Istakao je da kod “Dodika ne vidi opasnost” i da njega napadaju “Karadžićevci i Mladićevci koji bi došli ako on ode s vlasti”.

 

- Za mene u ovom trenutku i za hrvatske interese, Dodik je partner, nije četnik - dodao je.

 

Milanović ide i toliko daleko da tvrdi da Dodik nije povezan s Putinom, jer 'Putin ne zna da Dodik postoji!' Ubrzo će ga Dodik i demantirati, jer već naredne sedmice Dodik putuje u Moskvu, na sastanak s Putinom!?

 

Bilo bi interesantno čuti je li Milanović poslao kakve poruke Putinu ili su, ipak, samo razgovarali o komadanju BiH, kao svojedobno Milošević i Tuđman. Milanović i Dodik nisu bili u Karađorđevu, ali u Laktašima sprovode planove i realiziranje sporazuma Milošević-Tuđman o dijeljenu Bosne i Hercegovine.

 

Nije smetala Milanoviću ni nedavna optužnica iz Srbije protiv oficira Hrvatske da se na imanju Dodika priča o vrućim temama!

 

A, nedavno je javno zaprijetio da bi se otpužnicom Srbije protiv četvorice pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva za zločine na Petrovačkoj cesti mogli pogoršati odnosi između Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini.

 

No, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ma šta govorio, svojim potezima dokazuje da su "Hrvati i Srbi" u BiH upućeni jedni na druge te da je Milorad Dodik prvi saveznik.
Shodno svemu, dakle Hrvatska je i zemlja ruskih igrača, i ma koliko Milanović branio Dodika kako ga Putin i ne poznaje, te dvije stvari se ne mogu odvojiti.

 

Ako je neko imao i zrno sumnje da Milanović s Dodikom gradi savezništvo samo zbog Izbornog zakona u krivu je, jer uz taj, po Hrvatsku vitalni problem Hrvata, Milanovića i Dodika vežu i drugi projekti, a oni su prije svih podjela BiH. Krenut će preko Izbornog zakona, a završiti s teritorijalnom reorganizacijom i stvaranjem BiH kao sastavljene države. Odnosno, kako nam to jučer poruči Borjana Krišto 'državnom zajednicom'!?

 

I kako nedavno reče Željko Komšić, član Predsjedništva BiH na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti prepiremo oko toga ko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine suprotstavimo.

 

- Prvi izbor je put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili a zatim i odbranili, a drugi izbor je moguć tek ukoliko se hrabro i odlučno, svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina - istakao je Komšić.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(Patria/DEPO PORTAL/am)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 125

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još