Gradonačelnica Sarajeva podnosi krivičnu prijavu

Zbog filma 'Sarajevo safari' Benjamina Karić traži istragu: 'Dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva'

Front13.09.22, 18:01h

Zbog filma 'Sarajevo safari' Benjamina Karić traži istragu: 'Dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva'
Uradit ću sve ono što smatram ispravnim, a to je podnošenje krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, poručila je gradonačelnica Sarajeva

 

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poručila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN osoba koja su sijala smrt po glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njihovih pomagača, a što je zapravo pokazano u dokumentarcu "Sarajevo safari”.


- Sve nas je pogodila tema dokumetarnog filma “Sarajevo safari” koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da tokom opsade Sarajeva pucaju po nedužnim civilima. Dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji umjesto da uputi poziv da se navedena zlodjela istraže, najavljuje podnošenje krivične prijave protiv režisera Mirana Zupaniča.

 

Uradit ću sve ono što smatram ispravnim, a to je podnošenje krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača.

 

Zbog prirode zločina, Grad Sarajevo će se obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela - poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još