Jačanje malih i srednjih preduzeća

Otvara se 216 novih radnih mjesta, ministar Zukić potpisao poticaje od preko 2,7 miliona maraka

Biznis Klub12.09.22, 15:18h

Otvara se 216 novih radnih mjesta, ministar Zukić potpisao poticaje od preko 2,7 miliona maraka
Rok za realizaciju potpisanih ugovora je deset mjeseci

 

 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta potpisalo je u ponedjeljak u Mostaru s predstavnicima 96 poduzeća ugovore za poticaje malim i srednjim poduzećima.

 

- Radi se o ukupnom ulaganju od preko 7 milijuna maraka u čemu Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sudjeluje s preko 2,7 milijuna maraka sredstava iz Proračuna Federacije BiH, dok poduzetnici investiraju u te projekte dodatnih 4,4 milijuna maraka - kazao je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić.

 

Rok za realizaciju potpisanih ugovora je deset mjeseci, a očekuje se da će se njihovom realizacijom otvoriti 216 novih radnih mjesta.

 

Ministar Zukić podsjetio je da se radi o redovitom projektu Jačanje konkurentnosti malih i srednjih za 2022. godinu.

 

- Cilj tog projekta je da, prije svega, podržimo subjekte malog gospodarstva koji su proizvodno orijentirani u namjeri da potaknemo njihovu bolju prilagođenost tržišnim uvjetima, odnosno da ojačamo njihovu konkurentnosti - kazao je ministar Zukić.

 

Dodao je kako će se investirati u tehnološki razvoj tih poduzeća, u digitalizaciju procesa, kao i za certifikate kvaliteta, odnosno u sve ono što će pojačati konkurentnost malih poduzeća i olakšati im ulazak na inozemna tržišta.

 

Haris Redžić, vlasnik tvrtke ES-Salerno iz Živinica, koja se bavi proizvodnjom pločastog i tapeciranog namještaja, kazao je kako će sredstva koja su mu danas odobrena iskoristiti za nabavku linije za proizvodnju peleta.

 

- Prilikom obrade drveta već imamo nus proizvod koji ćemo koristiti u proizvodnji. Vidimo da je došlo do poremećaja u opskrbi kada je u pitanju sam pelet, tako da ćemo dati svoj doprinos u stabilizaciji cijena, a inače smo poznati po tome da na tržištu poslujemo s izuzetno povoljnim cijenama u odnosu na okruženje - poručio je Redžić.

 

Korisnica bespovratnih poticaja Anita Miloloža, poduzetnica iz Livna, kazala je kako se njezina tvrtka bavi proizvodnjom i distribucijom dekorativnih panela. Po njezinim riječima, potpora Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta puno će joj pomoći u proširenju proizvodnje te u zapošljavanju ljudi.

 

Sredstva za unaprjeđenje proizvodnje dobila je i Ema Badžak, direktorica i vlasnica tvrtke MM d.o.o. Mostar, koja se bavi ugostiteljstvom, turizmom i poljoprivredom.

 

- Ovu lijepu sumu novca uložit ćemo za kupovinu mašina koje do sada nismo imali, kao i za obnovu već postojećih. Pećnicu koju koristimo već 20 godina dala je sve od sebe, kupujemo i mašinu za sjeckanje povrća koje sami proizvodimo, kao i pakirnicu koja nam je jako neophodna za pakiranje i dostavu naše hrane - kazala je Badžak.

 

(DEPO PORTAL/am)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!