Vođa čečenske vojske nakon protuofanzive Ukrajine

Kadirov očajan: 'Vodstvo ruske vojske napravilo je greške, Putin možda nije svjestan pravog stanja'

Front12.09.22, 09:00h

Kadirov očajan: 'Vodstvo ruske vojske napravilo je greške, Putin možda nije svjestan pravog stanja'
“Napravili su greške i mislim da će izvući zaključke iz toga. Ako danas ili sutra ne bude promjena u strategiji, morat ću razgovarati s vodstvom ili ministrom odbrane kako bi objasnio situaciju na terenu”, kazao je lider čečenske vojske

 

 

Ramzan Kadirov, Putinov lider čečenske vojske, kritikovao je vodstvo ruske vojske nakon protuofanzive Ukrajine.

 

Naglasio je da Putin možda nije svjestan stvarnog stanja stvari, javlja Telegram.hr.

 

“Napravili su greške i mislim da će izvući zaključke iz toga. Ako danas ili sutra ne bude promjena u strategiji, morat ću razgovarati s vodstvom ili ministrom odbrane kako bi objasnio situaciju na terenu”, kazao je. Dodao je: “Situacija je jako zanimljiva. Zapanjujuća, rekao bih”, dodao je, prenosi Guardian.

 

Institut za proučavanje rata je objavio kartu Ukrajine koja najbolje pokazuje rezultate ukrajinske protuofenzive na istoku zemlje. Vidi se tačno koliku su teritoriju prije nje držali Rusi, koliko su sada vratili Ukrajinci i kamo su stigli. Prema njoj je jasno da su Rusi izbačeni iz gotovo cijele harkivske oblasti.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još