Bjelosvjetska bruka

I najutjecajniji svjetski mediji prenose skandaloznu odluku o prijateljskoj utakmici BiH i Rusije: A dok svijet 'gori', Savez se 'češlja'

Mediji10.09.22, 11:42h

I najutjecajniji svjetski mediji prenose skandaloznu odluku o prijateljskoj utakmici BiH i Rusije: A dok svijet 'gori', Savez se 'češlja'
Protiv odluke su i fudbaleri, a malo kome je jasno šta je svrha ovog meča i o čemu razmišljaju u N/FSBiH

 

 

Neki od najcjenjenijih medija objavili vijest o utakmici Bosne i Hercegovine protiv Rusije.

 

N/FS Bosne i Hercegovine prihvatio je jučer poziv Rusije da odigraju prijateljsku utakmicu 19. novembra u St. Petersburgu. Logično, to je izazvalo gnjev javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i šire, a već se može pročitati i nezadovoljstvo pojedinih fudbalera, tako da je zaista pravo pitanje čemu ovaj meč služi i o čemu su razmišljali u N/FSBiH.

 

Odluka Saveza je odjeknula širom svijeta, pa tako svjetski mediji prenose da će Bosna i Hercegovina biti jedna od rijetkih zemalja koja želi utakmicu protiv Rusije, zajedno sa Kirgistanom i Iranom, starim ruskim prijateljima.

 

Vijest o igranju utakmice prenijeli su i The Athletic, koji smatra da je besmisleno igrati takvu utakmicu, još dan pred početak Svjetskog prvenstva, zatim The Independent, Reuters, Guardian, ESPN, Goal i drugi.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/am)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još