Ministrica odbrane Švicarske u posjeti BiH

Schmidt i Amherd o BiH: 'Prisustvo EUFOR-a i KFOR-a značajno za stabilnost Zapadnog Balkana'

Front09.09.22, 16:15h

Schmidt i Amherd o BiH: 'Prisustvo EUFOR-a i KFOR-a značajno za stabilnost Zapadnog Balkana'
Savezna ministrica za odbranu, civilnu zaštitu i sport Švicarske Viola Amherd izjavila je ranije danas u Sarajevu kako je prisustvo misija EUFOR/Althea i KFOR-a posebno značajno za stabilnost regiona zapadnog Balkana

 

 

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt razgovarao je danas s ministricom odbrane Švicarske Violom Amherd koja boravi u službenoj posjeti BiH.

 

Na zvaničnoj Twitter stranici Ureda visokog predstavnika (OHR) navedeno je da je Schmidt s delegacijom iz Švicarske razgovarao o trenutnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

 

Schmidt je zahvalio za doprinos Švicarske sigurnom okruženju u BiH kroz njihovo djelovanje u sastavu EUFOR-a, navedeno je u postu.

 

Savezna ministrica za odbranu, civilnu zaštitu i sport Švicarske Viola Amherd izjavila je ranije danas u Sarajevu kako je prisustvo misija EUFOR/Althea i KFOR-a posebno značajno za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

 

Podsjetila je da njena zemlja zajedno s drugima podržava Oružane snage BiH pri izgradnji kapaciteta, a s ciljem pružanja konkretnog doprinosa miru i stabilnosti, te da će biti nastavljena i podrška misiji EUFOR/Althea.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!