Bivši direktor Kamernog teatra 55

Hadžihafizbegović o smjeni: Mene su skinule službe susjedne zemlje, ne Vlada KS. Mašem vam sa službenog puta...

Kultura09.09.22, 12:38h

Hadžihafizbegović o smjeni: Mene su skinule službe susjedne zemlje, ne Vlada KS. Mašem vam sa službenog puta...
Narušili su pravni sustav države Bosne i Hercegovine sa elementima krivičnog djela. Ali to, dragi građani Sarajeva, i ne čudi jer većinu te vlade kontroliraju bezbjedonosne službe jedne susjedne zemlje. Te službe su mene skinule, a ne Vlada KS, napisao je poznati glumac, sada već bivši direktor Kamernog teatra 55

 

 

Sada već bivši direktor Kamernog teatra 55 Emir Hažihafizbegović na svom Facebooku je prokomentarisao smjenu sa čela ove kulturne institucije.

 

Hadžihafizbegović je stava da je njegova smjena nezakonita.

 

emir-hadzihafizbegovic

 

- Ovaj teatar veći je i važniji i od mene i od Vlade i od egzekutora ministra Avdića i od predsjedavajućeg Skupštine i od poslanika. Čestitam novom v.d. direktoru mom kolegi Muhamedu Hadžoviću. Mlad, pametan, sjajan umjetnik. Duboko vjerujem da će do konkursa za novog direktora uspješno voditi teatar u kome i igra i napravio je fenomenalne glumačke kreacije - napisao je Hadžihafizbegović.

 

Hadžihafizbegović je pisao i o Vladi KS o čemu će, kaže, detaljnije naredne sedmice.

 

- Narušili su pravni sustav države Bosne i Hercegovine sa elementima krivičnog djela. Ali to, dragi građani Sarajeva, i ne čudi jer većinu te vlade kontroliraju bezbjedonosne službe jedne susjedne zemlje. Te službe su mene skinule, a ne Vlada KS. Morali su požuriti jer trajaće još samo 23 dana. Mašem vam sa službenog puta iz Zagreba koji su čekali da me lakše ”odstrele" - napisao je Hadžihafizbegović.

 

Također, Hadžihafizbegović je postavio ovu sliku kao komentar smjene.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još