Osumnjičeni za organizirani kriminal

Predložen pritvor za policajca Dejana Jurišića: Imao informaciju da se sprema ubistvo načelnika policije u Prijedoru

Hronika06.09.22, 19:39h

Predložen pritvor za policajca Dejana Jurišića: Imao informaciju da se sprema ubistvo načelnika policije u Prijedoru
U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tokom 2021. godine, kao ovlašteno lice MUP-a RS, imao informaciju da se sprema teško ubistvo načelnika krim-policje Prijedor Radenka Bašića

 

 

 

Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH prijedložio je određivanje mjere pritvora za Dejana Jurišića (1983), policijskog službenika zaposlenog u PU Prijedor, osumnjičenog za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima - iznuda i zloupotreba službenog položaja.

 

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

 

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tokom 2021. godine,  kao ovlašteno lice MUP-a RS, imao informaciju da se sprema teško ubistvo načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubistvo pripremaju a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima, te da je umjesto zaštite građana, održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

 

Ostala dvojica osumnjičenih lišenih slobode u istoj akciji, dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentovani, te za njih nije zatražena mjera pritvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!