Aner Žuljević ima pitanje za Erdogana

'Srbiji od Turske investicije i radna mjesta, a nama mahanje! Šta je razlog tako velike razlike u emociji i ekonomiji kad je u pitanju BiH?'

Front06.09.22, 17:44h

'Srbiji od Turske investicije i radna mjesta, a nama mahanje! Šta je razlog tako velike razlike u emociji i ekonomiji kad je u pitanju BiH?'
'U zadnje četiri godine Turska je otvorila više od 800 firmi u Srbiji. Tako da je meni sve jasno!', poručio je delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda i nosilac liste KO SDP HNK za Federalni parlament

 

 

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda i nosilac liste KO SDP HNK za Federalni parlament, osvrnuo se na današnju posjeti Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Turske.

 

- Turska nije ni među prvih 10 stranih investitora u BiH po izvještaju Centralne banke BiH.

 

Činjenica da Erdoganova Turska ulaže značajno više novca u Srbiju nego u BiH, najviše govori o aktuelnoj vlasti koja njegovu današnju posjetu predstavlja kao svoju podršku.

 

Nesporno, predsjednik Erdogan je vrlo uticajna osoba, te je kao lider u više navrata jednako ispoštovao i Dodika i Bakira, dokazujući kako su mu interesi Turske u Srbiji važni bez obzira na manifestacionu emotivno vazalsku ulogu spram BiH koju odrađuje lijevom rukom.

 

U zadnje četiri godine Turska je otvorila više od 800 firmi u Srbiji.

 

Tako da je meni sve jasno!

 

Nadam se da će neko danas imati hrabrosti pitati predsjednika Erdogana šta je razlog tako velike razlike u emociji i ekonomiji kad je u pitanju BiH. Nelogično je, mora se priznati!

 

Možda nas novac turskih biznismena zaobilazi zbog stalne društvene nestabilnosti, političke korupcije, lopovluka, trome javne uprave, nekonkurentnosti, lošeg pravosuđa... Ako je tako, onda danas sjedi sa krivcima pa bi dobro bilo da im to javno i kaže - naveo je Žuljević na Facebooku.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 75

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još