'Interna reorganizacija'

Nakon Dijane Kajmaković i tužilac Oleg Čavka sklonjen sa predmeta organizovanog kiminala

Hronika02.09.22, 17:02h

Nakon Dijane Kajmaković i tužilac Oleg Čavka sklonjen sa predmeta organizovanog kiminala
Razloge premještanja tužioca Čavke iz Tužilaštva BiH nisu komentirali

 

 

 

Državni tužilac Oleg Čavka ne radi više u Odjelu za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, potvrđeno je Faktoru iz Tužilaštva.

 

- U skladu sa nedavno provedenom internom reorganizacijom odjela u Tužilaštvu BiH, tužilac Oleg Čavka raspoređen je u Posebni odjel za ratne zločine - potvrdio nam je glasnogovornik Tužilaštva Boris Grubešić.

 

Razloge premještanja tužioca Čavke iz Tužilaštva BiH nisu komentirali.

 

Prema nekim spekulacijama koje su se pojavile u medijima, navodno je i njegovo ime spominjano u međusobnim porukama kriminogenih osoba koje su razmjenjivane putem apklikacija "SKY" i "Anom".

 

Nije poznato u kojem kontekstu se tužilac Čavka navodno pominje u tim razgovorima.

 

Podsjetimo da se isto desilo i sa državnom tužiteljicom i zamjenicom glavnog tužioca Dianom Kajmaković, koja je također premještena u Odjel za ratne zločine, nakon što se njeno ime počelo pojavljivati u dešifrovanim razgovorima u kriptovanim aplikacijama.

 

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Milanko Kajganić tada je prokomentirao da se za premještanje Kajmaković u drugi odjel odlučio zbog efikasnosti, s obzirom na to da ona ne postupa u predmetima koji su proistekli iz dešifrovanja aplikacija, a ti predmeti su sada, kako je naveo, u fokusu rada Tužilaštva.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/Foto: BIRN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još