Poboljšanje energijske efikasnosti

Okončani radovi na Paviljonu 7 doma Bjelave, za studente ugodniji ambijent i toplije prostorije

Hronika30.08.22, 14:39h

Okončani radovi na Paviljonu 7 doma Bjelave, za studente ugodniji ambijent i toplije prostorije
Ministar Hadžiahmetović kazao je da se danas obilježava završetak još jednog od 40 objekata planiranih u okviru projekta 'Energijska efikasnost u javnim objektima KS'

 

 

Početkom nove akademske godine studente, koji borave u Studentskom domu na Bjelavama, očekuje ugodniji ambijent i toplije prostorije. Okončani su radovi na Paviljonu 7 toga doma.

 

Završeni su radovi na poboljšanju energijske efikasnosti na objektu JU Studentski centar Sarajevo, Studentskom domu Bjelave - Blok 3, Paviljon 7, koji su obuhvatili termoizolaciju fasade, zamjenu dotrajalih otvora, termoizolaciju tavana, popravku krovne konstrukcije, zamjenu krovnog pokrivača, te pripremne i prateće radove u svrhu obnove objekta.

 

Svečanosti, organiziranoj u povodu završetka radova, prisustvovali su ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović sa saradnicima i direktor JU Studentski centar Sarajevo Amar Dovadžija.

 

Ministar Hadžiahmetović kazao je da se danas obilježava završetak još jednog od 40 objekata planiranih u okviru projekta 'Energijska efikasnost u javnim objektima KS'.

 

- Radostan sam da će nova akademska godina biti obilježena novim kapacitetima na Bjelavama, uskoro očekujemo završetak radova i u Domu u Nedžarićima. Ova Vlada učinila je sve da studenti krenu u novu školsku godinu u ljepšem ambijentu - kazao je ministar Hadžiahmetović.

 

Direktor Dovadžija iskazao je, na početku obraćanja, zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

 

- Kapacitet 7. paviljona je 147 mjesta. I evo dočekat ćemo naše studente, ne samo u tom već i u 1. i 5. paviljonu, u ljepšem ambijentu. Nadam se da ćemo i u Nedžarićima također dočekati naše studente u najboljim uvjetima. Pred nama je još puno posla kad se radi o enterijeru i zamjeni kreveta, rekonstrukciji soba i svega što se unutra nalazi, ali važno je da smo krenuli - objasnio je Dovadžija.

 

Kako navodi u saopćenju za javnost Služba za protokol i press KS, Vlada Kantona Sarajevo osigurala je, za projekt "Energijska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo", finansiranje u iznosu od osam miliona eura iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), dok je Evropska unija (putem Regionalnog EE programa) osigurala nepovratna sredstva u iznosu od dva miliona eura.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!