Zorana Mihajlović optužila Lavrova

Potpredsjednica vlade Srbije napala Rusiju, stigao je žestok odgovor iz Moskve

Front30.08.22, 10:43h

Potpredsjednica vlade Srbije napala Rusiju, stigao je žestok odgovor iz Moskve
Iz ruskog ministarstva dodaju kako je Mihajlović očito loše upućena u odnose između Rusije i Srbije

 

 

 

Zorana Mihajlović, potpredsjednica srpske vlade, optužila je prije nekoliko dana ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova da zloupotrebljava Srbiju u ratu protiv Ukrajine. Rekla je da Lavrov pogrešno predstavlja neuvođenje sankcija kao podršku Srbije.


"Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji. Pokušava pokazati da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu. Srbija se jasno opredijelila prema ratu u Ukrajini, a time što nismo uveli sankcije Rusiji, kao što je učinila cijela Europa, pokazuje da vodi samostalnu i nezavisnu politiku", rekla je Mihajlović u priopćenju.


Mihajlović je kazala da Lavrov, umjesto da poštuje odluku Srbije da ne uvede sankcije Rusiji usprkos pritiscima, on zloupotrebljava tu činjenicu.


Rusi su danas odgovorili na ove optužbe od prije nekoliko dana. Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako one zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom, prenosi RIA Novosti.


Iz ruskog ministarstva dodaju kako je Mihajlović očito loše upućena u odnose između Rusije i Srbije.


"Rusija i Srbija imaju potpuno međusobno razumijevanje glavnih međunarodnih pitanja", stoji u priopćenju.


U kontaktu s partnerima otvoreno iznosimo naš pogled situacije u Ukrajinu u kontekstu specijalne vojne operacije, stoji dalje u priopćenju.


"Poštujemo želju Beograda da u ovim teškim uvjetima zadrži balansiranu i, što je najvažnije, neovisnu liniju", stoji dalje.


"Takav uravnotežen pristup ogleda se u rezerviranom stavu srpskog vodstva prema politici sankcija Zapada, te nespremnosti da u njoj sudjeluje na štetu vlastitih interesa", stoji dalje. U priopćenju se dodaje kako je riječ o suverenom izboru Srbije kojeg Zapad ne prihvaća.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još