Karijerni diplomata

Ko je njemački ambasador kojem je Dodik odbio dati agreman?

Front24.08.22, 20:29h

Ko je njemački ambasador kojem je Dodik odbio dati agreman?
Mediji su ranije objavili da će umjesto dosadašnje njemačke ambasadorke Margret Uebber u BiH stići Thomas Fitschen, karijerni diplomata

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je glasao protiv davanja agremana novom ambasadoru Njemačke u BiH.

 

Po Poslovniku, u vezi sa davanjem agremana njemačkom ambasadoru bit će još jedan krug glasanja, ali je Dodik danas izričito odbio da mu se da agreman.

 

Mediji su ranije objavili da će umjesto dosadašnje njemačke ambasadorke Margret Uebber u BiH stići Thomas Fitschen, karijerni diplomata.

 

Prije imenovanja za ambasadora u Bosni i Hercegovini, Fitschen je bio ambasador Njemačke u Austriji, a ranije je službovao pri Misiji Ujedinjenih nacija, u Ambasadi u Manili, Misiji UN-a u Ženevi…

 

Radio je i pri multilateralnim organizacijama, a specijalnosti su mu borba protiv organiziranog kriminala i korupcije, te vladavina zakona.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još