Oštra reakcija iz SBB-a

Još jedan skandal u Dodikovoj režiji: SBB najoštrije osuđuje odluku da odbije agreman za novog njemačkog ambasadora u BiH

Front24.08.22, 17:42h

Još jedan skandal u Dodikovoj režiji: SBB najoštrije osuđuje odluku da odbije agreman za novog njemačkog ambasadora u BiH
Svjedoci smo da Dodik koristi svaku priliku da pokaže da je zbog vlastitih separatističkih ideja spreman blokirati svaki pozitivni proces i napredak u BiH, saopćeno je iz SBB-a

 

 

Odluka Milorada Dodika da odbije agreman za novog njemačkog ambasadora u BiH još jedan je skandal u režiji političara koji godinama potkopava stabilnost države BiH i minira njen euroatlantski put, smatraju u Savezu za bolju budućnost BiH (SBB BIH).

 

- Još gore, Dodik svojim potezom konfrontira BiH sa najmoćnijom zemljom Europske unije, zemljom iz koje dolaze milionske investicije i ekonomska podrška u BiH. Njemačka je, također, naš najvažniji vanjskotrgovinski partner i privredna lokomotiva Evrope, u kojoj su posao našle storine hiljada državljana BiH - stoji u reakciji SBB-a.

 

Savez za bolju budućnost BiH smatra da Dodikovo glasanje u Predsjedništvu BiH protiv novog njemačkog diplomate još jednom potvrđuje njihovu tezu da nije dovoljno u kolektivnom šefu države imati odnos snaga dva naprema jedan.

 

- Svjedoci smo da Dodik koristi svaku priliku da pokaže da je zbog vlastitih separatističkih ideja spreman blokirati svaki pozitivni proces i napredak u BiH. Zato je jedino rješenje da u novom sazivu Predsjedništva BiH bude tri naprema nula za BiH, jer samo takav omjer garantira naš evropski put - smatraju u SBB-u.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još