Zanimljiva imena

Čavara dodatno 'zakuhao': Za sutkinju predložio suprugu SDA-ovca Safeta Softića

Front24.08.22, 15:22h

Čavara dodatno 'zakuhao': Za sutkinju predložio suprugu SDA-ovca Safeta Softića
Da bi oni i bili imenovani, potrebno je da ih potvrde potpredsjednici Milan Dunović (DF) i Melika Mahmutbegović (SDA)

 

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara imenovao je članove Ustavnog suda FBiH.

 

Imenovani su Ajša Softić iz reda bošnjačkog naroda, Mirko Milićević iz reda hrvatskog naroda, Branimir Orašanin iz reda srpskog naroda i Dubravko Čampara iz reda Ostalih.

 

Ova imena su zanimljiva iz političkog ugla. Naime, da bi oni i bili imenovani, potrebno je da ih potvrde potpredsjednici Milan Dunović (DF) i Melika Mahmutbegović (SDA).

 

Naime, nakon što su objavljena imena kandidata, SDA-ovcima je zasmetalo ime Dubravka Čampare, državnog tužioca i brata NiP-ovog Aljoše Čampare. Iz istih krugova krenuo je spin o navodnoj koaliciji NiP-HDZ.


Međutim, Čavara je kandidirao i Ajšu Softić. Ona je supruga potpredsjednika SDA Safeta Softića koji je i predsjednik Sabora Islamske zajednice.

 

Pored nje, kao blizak SDA-u važi i Branimir Orašanin.

 

Tako će SDA, ukoliko želi u Ustavnom sudu vidjeti suprugu svog potpredsjednika Softića, morati glasati i za Čamparu. Time će svoju ruku morati dići i Melika Mahmutbegović, ali i delegati SDA u Domu naroda FBiH koji mora potvrditi liste.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još