vraća se nakon devet godina

Izrael nam šalje novog ambasadora: Ko je Galit Peleg? Kaže da ne može odoljeti ljepotama naše zemlje...

Front24.08.22, 12:24h

Izrael nam šalje novog ambasadora: Ko je Galit Peleg? Kaže da ne može odoljeti ljepotama naše zemlje...
Novi ambasador za BiH je Galit Peleg. Ona je objavila na Twitteru kako se raduje što se nakon prve posjete prije devet godina, ponovo vraća u BiH

 

 

 

Izrael će poslati novog ambasadora za Bosnu i Hercegovinu.

 

To je odlučeno nakon što je izraelski premijer Yair Lapid naredio ukor aktuelnog izraelskog ambasadora u Albaniji koji je zadužen i za Bosnu i Hercegovinu nakon što je podržao plan izborne reforme u BiH na način kako odgovara HDZ-u i Zagrebu.

 

Novi ambasador za BiH je Galit Peleg. Ona je objavila na Twitteru kako se raduje što se nakon prve posjete prije devet godina, ponovo vraća u BiH.

 

Prije devet godina prvi put sam posjetila BiH i nisam mogla odoljeti njenoj ljepoti. Putovala sam u Mostar, Sarajevo i Banju Luku. Ko bi pretpostavio da ću se nakon devet godina vratiti kao ambasadorica u ovu zemlju – navela je Peleg.

 

galit-peleg-tvit

 

Podsjećamo da je izralenski premijer izdao ukor aktuelnom ambasadoru dvije sedmice nakon što se pojavio memorandum koji je procurio u kojem ambasador podržava kontroverzni plan izborne reforme koji zagovara HDZ i zvanični Zagreb.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još