Dala izjavu policiji nakon krvoprolića

Supruga ubice sa Cetinja na saslušanju: Bio je čudan nekoliko dana prije zločina, došao je na more da nas posjeti...

Hronika17.08.22, 11:11h

Supruga ubice sa Cetinja na saslušanju: Bio je čudan nekoliko dana prije zločina, došao je na more da nas posjeti...
"Ona je saslušana u prvim satima istrage. Objasnila je da je bio čudan nekoliko dana prije zločina, kada je došao kod njih da ih posjeti u jednom primorskom mjestu gdje se odmarala sa njihovom djecom, ali da nije to bilo ništa specijalno", kaže izvor Novosti iz policije

 

 

 

Istraga o najvećem zločinu u novijoj istoriji Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak uzeo lovački karabin i napravio masakr u naselju Medovina ubivši deset osoba, među kojima i dva dječaka.

 

Sagovornici Novosti iz policije navode da ni Borilovićeva supruga nije mogla dati odgovor na to pitanje.

 

„Ona je saslušana u prvim satima istrage. Objasnila je da je bio čudan nekoliko dana prije zločina, kada je došao kod njih da ih posjeti u jednom primorskom mjestu gdje se odmarala sa njihovom djecom, ali da nije to bilo ništa specijalno“, kaže izvor Novosti iz policije.

 

„Kako je ispričala, on nije imao nesuglasice, niti se prethodno svađao sa svojim podstanarima, koje je prve usmrtio, tako da su priče o ranijem sukobu čiste spekulacije, isto kao i izmišljotina koja se mogla čiti proteklih dana da je okidač kod Borilovića bilo to što ga je supruga ostavila. Nije ga ostavila, već je kao i svake godine, uzela godišnji odmor i sa djecom otišla kod svoje rodbine na ljetovanje“, navodi se.

 

Sagovornik Novosti pojašnjava i da je Borilović, kao što je potvrđeno i zvaničnim saopštenjem Uprave policije, kobnog dana imao zakazan specijalistički pregled, pišu Novosti.

 

"Posljednjih dana se ponašao čudno, zbog čega ga je prijatelj zamolio da ode na razgovor kod neuropsihijatra, na šta je on i pristao", kaže sagovornik Novosti, koji ističe da se medijskim spekulacijama o mogućoj krvnoj osveti samo dižu tenzije i stvara panika među žiteljima Cetinja.

 

"U ovom trenutku, ništa ne ukazuje da bi tako nešto stvarno moglo da se dogodi".

 

Tragedija je prevelika. Nema potrebe da se u ovako teškim momentima spekulacijama dižu tenzije zarad većeg tiraža novina i većeg broja posjeta određenim portalima.

 

Policija, kaže sagvornik, ništa ne krije i dodaje da je sve što je do sada zvanično objavljeno jedina istina o najvećem zločinu.

 

"Urađena je rekonstrukcija, obavljen pretres kuće Borilovića, dok i dalje traje prikupljanje iskaza svjedoka baš kao i vještačenja", kaže sagovornik Novosti i potvrđuje da je Borilović sahranjen na tajnoj lokaciji van Cetinja.

 

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je pretresom kuće Vuka Borilovića pronađeno 4.200 eura i osam metaka za lovačku pušku, iz koje je tokom kravave drame nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

 

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da je teško adresirati odgovornost za tragediju na Cetinju na bilo koga lično ili neku od institucija. On je kazao da su bili na sastanku kada je dobio prvu informaciju o pucnjavi u prijestonici, ističući da su prvo mislili da se dešava nešto što je politički motivisano.

 

"Crnu Goru je zadesila velika tragedija i nemoralno je koristiti ove stvari za prikupljanje političkih poena. Osuđujem i one koji nisu poštovali dan žalosti, koji je proglasila Vlada", rekao je Abazović.

 

"Sve što je saopšteno u javnosti je tačno. Razgovarali smo te večeri u Centru bezbjednosti, i potrebno je znati sve detalje prije nego što se iznose teške optužbe. Naša posebna jedinica, koja je zadužena za talačke krize, nalazi se u Podgorici i potrebno im je vrijeme da stignu na određeno mjesto. Policijaci koji su bili tamo su otvorili vatru i jedan od njih je i povrijeđen. Ovo je nesvakidašnji slučaj, jer se radilo o ubici koji je psihički nestabilan".

 

Imali smo, dodaje premijer Crne Gore, "u posljednje dvije godine mnogo toga, nekorektno je da ovu policiju, koja pokušava da se reformiše i koja je dobila novog direktora, osuđujemo za sve i svašta".

 

"Ovo je ista ona tridesetogodišnja policija, sa istom opremom, svojim mnogim dobrim i lošim stvarima", ističe Abazović, koji, kako je rekao, želi da stane u zaštitu pripadnika policije.

 

"Sljedeće sedmice imaćemo vanrednu sjednicu, na kojoj će biti gradonačelnik Cetinja i koja će biti posvećena samo tragediji i tome kako možemo da pomognemo porodicama žrtava, ali i svim građanima".

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!