Hoće li se neko postidjeti?

Sramota: Odbojkašice BiH umjesto hotelskih soba spavale u podrumu

Sport16.08.22, 11:06h

Sramota: Odbojkašice BiH umjesto hotelskih soba spavale u podrumu
I dok su se i na samim putovanjima mučile sa smještajem, spavajući u autobusu, ono što ih je zadesilo po povratku u Sarajevo dodatno ih je šokiralo

 

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se s nesvakidašnjim problemom nakon što su igračice po povratku s priprema u Sarajevo umjesto hotelskih soba morale spavati u podrumu.


Izabranice Stevana Ljubičića u okviru priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo čine sve kako bi ostvarile plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta, a početna stanica je bila u Ilijašu gdje su se reprezentativke okupile i počele sa treninzima.


Nakon Ilijaša, odbojkašice su nastupile na turniru u Sjevernoj Makedoniji, zatim su se zaustavile u Pljevljima (Crna Gora) gdje su odigrale trening utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore.


I dok su se i na samim putovanjima mučile sa smještajem, spavajući u autobusu, ono što ih je zadesilo po povratku u Sarajevo dodatno ih je šokiralo.


"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i treba se završiti u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uvjetima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH u kvalifikacijama za EP", napisala je na Instagramu bh. reprezentativka Milana Božić.


Njen post podijelila je i najbolja bh. odbojkašica Edina Begić uz poruku "Bruka i sramota".


Naša reprezentacija nalazi se u kvalifikacijskoj skupini sa Norveškom, Grčkom i Švicarskom, a prvi meč igramo za četiri dana kada gostujemo Norvežankama.


Podsjetimo, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prošle godine u Beogradu je nastupila na svom prvom Europskom prvenstvu u povijesti, a prethodno su osvojile Srebrnu ligu i izborile su plasman u CEV Zlatnu ligu.


Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine nedavno je izdao saopćenje za javnost u kojem je istaknuta loša financijska situacija u kojoj se nalaze, uz apel vlastima da se naše reprezentacije neće moći takmičiti ako ne dobiju 300.000 KM.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još