Otvaranje sve bliže

Lidl traži radnike u Sarajevu: Raspisani konkursi za više pozicija

Biznis Klub16.08.22, 08:27h

Lidl traži radnike u Sarajevu: Raspisani konkursi za više pozicija
Osim u Sarajevu, ovaj njemački gigant registrovao je podružnice u Banjoj Luci i u Brčkom

 

 

Njemačka kompanija Lidl, koja je u martu prošle godine registrovala svoju firmu u Bosni i Hercegovini, raspisala je nove konkurse za zapošljavanje.

 

Trenutno su otvorene tri pozicije za rad u Sarajevu.

 

Njemačka kompanija traži dva radnika za upravljanje lancem nabavke. Oglas je otvoren do 4. septembra ove godine. Između ostalog, od uslova se traži poznavanje njemačkog ili engleskog jezika, prethodno radno iskustvo na ovoj poziciji je prednost, ali nije obavezno.

 

Također, potencijalni kandidat mora biti spreman na odsustvo van BiH u roku od 18 mjeseci. Neophodna je i vozačka dozvola B kategorije.

 

Za poziciju specijalista za lanac snabdijevanja otvorena su također dva radna mjesta.

 

I ovaj konkurs se završava 4. septembra, a objavljen je prije 3 dana, 12. augusta. Kandidat mora odlično poznavati njemački jezik, na nivou B2.2.

 

Njemačka kompanija Lidl potvrdila je ranije da ne raspolažu sa informacijama kada će biti otvorena Lidl prodavnica u Sarajevu. Također su već izabrane dvije lokacije u Sarajevu na kojima će biti otvorene Lidl-ove trgovine. Stup i Marijin dvor, to su dvije zvanično regristrovane podružnice u glavnom gradu BiH.

 

Prva lokacija koja je registrovana nalaze se na Stupu, u ulici Stupska na broju 19. Radi se o adresi u naselju Tibra, sarajevske općine Ilidža. Druga lokacija koja je registrirana nalazi se u Općini Centar, u ulici Vrbanja na Marijin Dvoru. Osim u Sarajevu, ovaj njemački gigant registrovao je podružnice u Banjoj Luci, na adresi Šime Šolaje br.1, i u Brčkom u ulici Bulevar mira br. 22. Jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt jeste da taj grad, odnosno općina, broji minimalno 30.000 stanovnika.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još