NEKADAŠNJI GIGANT NA ČEKANJU

Ko će biti novi vlasnik: Postoji ozbiljan kupac za Hidrogradnju, legla i prva uplata, međutim...

Biznis Klub14.08.22, 14:39h

Ko će biti novi vlasnik: Postoji ozbiljan kupac za Hidrogradnju, legla i prva uplata, međutim...
Početna cijena je 88 miliona KM, a uplata garancije najvjerovatnije bi značila i prodaju kompanije, ali...

 

 

 

 

Još je neizvjesno kada će i hoće li uopće biti prodat nekadašnji građevinski gigant, sarajevsko preduzeće Hidrogradnja.


Početna cijena je 88 miliona KM, a kako za Faktor kaže Zijad Fazlagić, stečajni upravnik Hidrogradnje, iščekuju se pozitivne vijesti.


- Imamo nekoliko pisama namjere, oni koji žele mogu se prijaviti do 25. augusta uz obaveznu uplatu garancije u iznosu od jedan posto, konkretno 880.000 KM. U slučaju da nema takvih zainteresovanih kupaca, ponovo ćemo ići u proces javnog nadmetanja - kaže Fazlagić i ističe da Hidrogradnja redovno isplaćuje plaće preostalim radnicima.


Ponavlja da bi uplata garancije najvjerovatnije značila i prodaju kompanije, ali...


- Naravno, ako neko uplati skoro milion KM, onda ima najozbiljnije namjere. Međutim, dok se ne uplati kompletan iznos, posao nije završen. Kupac je dužan u roku od dva mjeseca od zaključenja ugovora uplatiti kompletan iznos od kojeg bi se isplatila sva potraživanja povjerioca, povezao bi se radni staž radnicima uz isplatu svih dugovanja prema njima i kompanija bi tako na određeni način konačno stala na zdrave noge - kazao je.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još