foto/ održano 12 vrhunskih okršaja bikova

Korida u Olovskim Lukama: Medonja još jednom dokazao zašto je apsolutni pobjednik, vlasnik neće da ga proda ni pod razno!

Zabava14.08.22, 12:13h

Korida u Olovskim Lukama: Medonja još jednom dokazao zašto je apsolutni pobjednik, vlasnik neće da ga proda ni pod razno!
U udarnim borbama Medonja Habiba Bijelića Habibića pobijedio je Zeku Jasmina Hasanovića, dok je Rambo braće Idrizović iz Banovića bio bolji od Jelenka Mirze Fišeka iz Vareša

 

 

 

Velika korida u Olovskim Lukama oduševila je više od 5.000 posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i iz Srbije i Hrvatske.

 

Sigurno da bi broj ljubitelja borbi bikova bio nekoliko puta veći da nije padala kiša. Na koridi u Olovskim Lukama održano je 12 vrhunskih okršaja bikova. 

 

korida-olovske-luke

 

U udarnim borbama Medonja Habiba Bijelića Habibića pobijedio je Zeku Jasmina Hasanovića, dok je Rambo braće Idrizović iz Banovića bio bolji od Jelenka Mirze Fišeka iz Vareša. Medonja je još jednom dokazao zašto je bio peterostruki šampion Čevljanske koride i zašto je Habib Bijelić odbio sve ponude da ga proda. 

 

korida-olovske-luke1

 

- Prema borbama, ovo je možda i najbolja korida ove godine u BiH. Rekordna posjeta je izostala zbog kiše, ali ni ona nije spriječila istinske ljubitelje koride da uživaju u vrhunskim borbama, ali i ostalim sadržajima. Imali smo i bogat kulturno-zabavni program. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. Da smo najbolji potvrdio je i dolazak Satelita. Imali smo zanimljive nagrade za posjetioce, a sve zahvaljujući našim sponzorima „Bahko“ Srebrenik, „Kraško promet“ Olovo, „AM promet“ Olovske luke i mesnoj industriji „Bajra“. Za najbolju igračicu kola je proglašena Sajra Kazazović - kaže Mirsad Zukić, organizator koride u Olovskim Lukama.

 

(DEPO PORTAL/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!