Nakon krvavog pira u Crnoj Gori

Ko je čovjek koji je ubio pomahnitalog ubicu iz Cetinja? Policija traga za njim, pregovara se o predaji

Hronika13.08.22, 15:40h

Ko je čovjek koji je ubio pomahnitalog ubicu iz Cetinja? Policija traga za njim, pregovara se o predaji
Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu

 

 

 

Pripadnici policije tragaju za Nenadom Kaluđerovićem, koji je nakon što je uspio da ubije pomahnitalog ubicu Vuka Borilovića otišao sa mjesta teške nesreće, javlja crnogorski portal Standard.

 

Prema nezvaničnim informacijama, u toku su pregovori Kaluđerovića sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

 

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

 

Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.


Kaluđerović, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića, uspio je da mu priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega.

 

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

 

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne.

 

Podsjećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio jedanaest osoba među kojima i dva dječaka od osam i jedanaest godina.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još