video/ strava i užas u cetinju

Ispovijest svjedoka masakra: 'Imaju para, lijepo žive, ali puk’o mu film... Bio je kratkog fitilja inače u životu...'

Hronika13.08.22, 10:47h

Ispovijest svjedoka masakra: 'Imaju para, lijepo žive, ali puk’o mu film... Bio je kratkog fitilja inače u životu...'
“Ja mu kažem ‘nemoj da ideš, stani pet minuta, to će da se zatiša’. Idem pored njega, kažem mu ‘stani Vučko’, a on mi kaže ‘što si ti došao, ko te poslao’. I puf, ubi ga" - ispričao je svjedok

 

 


U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 10 osoba, dok je šestoro povrijeđeno, a Nova.rs došla je do snimka očevica koji je izbjegao metak.

 

Svjedok masakra u Crnoj Gori je rekao da je pucnjava trajala gotovo sat vremena i da je ubica iz karabina opalio preko sto metaka.

 

„Čovjek je imao troje, četvoro djece, porodičan čovjek, ali mu je puk’o film. Kratakog je fitilja inače bio u životu. Cetinjanin, momak je iz poštene familije, sve jedan kroz jedan, ali ko zna koga je sve ubio“, kaže očevidac.



On je zatim ispričao kako je izbjegao metak.

 

“Ja mu kažem ‘nemoj da ideš, stani pet minuta, to će da se zatiša’. Idem pored njega, kažem mu ‘stani Vučko’, a on mi kaže ‘što si ti došao, ko te poslao’. I puf, ubi ga, ne znam gdje sam, ubi ga. I ja pored, ne znam gdje sam”, objasnio je očevidac kako je ubica upucao čovjeka, a on izbjegao metak.

 

Navodi i da ubica nije imao materijalnih razloga za ubistva.

 

“Imaju para, lijepo rade, živi lijepo, ima kuću svoju. Sve ima, samo nema kefala”, zaključio je očevidac.

 

VIDEO pogledajte ovdje

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još