FOTO/ Opušteno u službenim prostorijama

Procurio snimak bivšeg direktora iz Banovića: Obnažen u razgovoru s korisnicom usluga Centra za socijalni rad

Hronika11.08.22, 14:37h

Procurio snimak bivšeg direktora iz Banovića: Obnažen u razgovoru s korisnicom usluga Centra za socijalni rad
Faktor nezvanično saznaje da je ono što je objavljeno na Twitteru samo dio dužeg snimka od 40-ak minuta, koji već godinu i po dana kruži Banovićima

 

 

Na društvenoj mreži Twitter pojavio se snimak na kojem je, prema tvrdnjama autora objave, prikazan bivši direktor Centra za socijalni rad Banovići Nevzet Tufekčić (PDA), dok obnažen razgovara s jednom korisnicom usluga pomenute ustanove.

 

Faktor nezvanično saznaje da je ono što je objavljeno na Twitteru samo dio dužeg snimka od 40-ak minuta, koji već godinu i po dana kruži Banovićima. Upućeni kažu da je na snimku zaista Tufekčić, a da se sve dešava u službenima prostorijama, tačnije arhivi Centra za socijalni rad Banovići, čiji je Tufekčić još uvijek zaposlenik.

 

nevzet-tufekcic

 

- Svi imamo pravo na privatnost i šta neko radi u svojoj kući u slobodno vrijeme ne treba nikoga da zanima. Međutim, problem je što se u ovom slučaju ne radi o slobodnom vremenu, niti o vlastitoj kući. Ovdje se tokom radnog vremena i u službenim prostorijama trguje pravom na jednokratnu novčanu pomoć na način koji ste mogli da vidite na pomenutom snimku - kaže za Faktor direktorica Centra za socijalni rad Banovići Merima Numanović.

 

Kako saznaje Faktor, Tufekčić je s pozicije direktora smijenjen jer mu nije usvojen izvještaj o radu, ali i zbog toga što ima optužnicu za zloupotrebu položaja. Taj postupak je u toku pred Općinskim sudom u Banovićima.

 

nevzet-tufekcic-optuznica

 

U optužnici se navodi da je Tufekčić sebi nezakonito povećao plaću te da je mjesečno primao 140 KM više nego što mu po zakonu pripada.

 

Nezakonito povećanje plaće nije jedino što je istraživano kada je Tufekčić u pitanju. Federalna uprava policije, saznaje Faktor, u oktobru prošle godine tražila je podatke o dodjelama jednokratne pomoći, kako u novcu tako i u robi, za vrijeme kada je Tufekčić bio direktor. Pomenuta optužnica za sada je jedina, ali kako saznaje Faktor u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, krivičnih prijava vezanih za Centar za socijalni rad u Banovićima je puno više.

 

Novinari Faktora su zvali Tufekčića za komentar onoga što je objavljeno na društvenim mrežama, ali je njegov telefon u više navrata bio isključen.

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još