o pismu visokog predstavnika čavari i drugima

DF: Schmidt sprema novu podvalu, uvjeren da su građani BiH intelektualno zaostali

Front08.08.22, 18:46h

DF: Schmidt sprema novu podvalu, uvjeren da su građani BiH intelektualno zaostali
Schmidt ničim izazvan apeluje na Dunovića i Mahmutbegović, a zna da je jedini krivac i jedini koji blokira pomenuta imenovanje Marinko Čavara

 

 

 


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt uporno pokazuje da građane Bosne i Hercegovine smatra intelektualno potkapacitiranima i zaostalima - navode iz Demokratske fronte. 

 

Schmidtov poziv predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari i potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović da bez daljeg odlaganja izvrše imenovanje sudija na upražnjenim mjestima u Ustavnom sudu FBiH, još jedan je dokaz toga.

 

Schmidt ničim izazvan apeluje na Dunovića i Mahmutbegović, a  zna da je jedini krivac i jedini koji blokira pomenuta imenovanje Marinko Čavara.

 

Od tog besramnog izjednačavanja odgovornosti tamo gdje je ne može biti, a što je očitao postao manir kod onih predstavnika međunarodne zajednice koji ne žele dobro BiH, samo je još gora Schmidtova zadnja namjera, kojom se želi reklamirati navodna kooperativnost HDZ-a, a sve kako bi se pronašao kakav takav izgovor za nametanje aparthejda kroz Izborni zakon BiH.

 

Nažalost, ovo nije prvi put da gospodin Schmidt računa sa uspavanošću građana i probosanskih političkih opcija, kako bi podvalio i podmetnuo HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona. Obzirom na brojnost dobronamjernih savjeta koje je s tim u vezi dobio, ne može se izvući drugačiji zaključak do onog koji upućuje na to da Schmidt smatra kako je većina građana u BiH, naprosto glupa. Međutim, Schmidt se očito nalazi u velikoj zabludi, jer građani dobro znaju o čemu je ovdje riječ - navodi se u saopćenju DF-a. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još