U fokusu festivalske lokacije

Pojačane inspekcijske kontrole tokom održavanja 28. SFF-a: Grubog kršenja zakonskih propisa ne smije biti!

Hronika08.08.22, 16:09h

Pojačane inspekcijske kontrole tokom održavanja 28. SFF-a: Grubog kršenja zakonskih propisa ne smije biti!
Na temelju iskustava iz prethodnih godina sačinjen je plan i raspored organizacije rada inspekcijskih timova koje čine sanitarni, tržišno-turistički i inspektori rada, čije će radno vrijeme u periodu održavanja festivala biti prilagođeno Odluci Vlade KS o produženju radnog vremena do 02:00 sata

 

 

 

Uoči početka 28.Sarajevo Film Festivala, direktor Kantonalne uprave za inspekcjske poslove KS Fahir Halilović, održao je danas sastanak sa prvim saradnicima radi usaglašavanja dogovora u vezi sa aktivnostima inspekcijskih organa koje se i ove godine realiziraju pojačanim intenzitetom za vrijeme održavanja SFF-a, od 12. do 19. augusta 2022. godine.


Na temelju iskustava iz prethodnih godina sačinjen je plan i raspored organizacije rada inspekcijskih timova koje čine sanitarni, tržišno-turistički i inspektori rada, čije će radno vrijeme u periodu održavanja festivala biti prilagođeno Odluci Vlade KS o produženju radnog vremena do 02:00 sata.

 
Osim navedenih inspekcija, koje će timske nadzore provoditi svako iz svoje nadležnosti, komunalni inspketori su, s ciljem doprinosa što uspješnijoj organizaciji ovogodišnjeg SFF-a, osim općinskim komunalnim inspekcijama, uputili dopise i preduzećima RAD, PARK i GRAS, koje su pozvali da tokom festivalskih dana intenzivnije provode aktivnosti iz njihove redovne djelatnosti. S tim u vezi GRAS-u je upućen dopis da, radi očekivano veće frekvencije putnika, intenziviraju čišćenje svih stajališta javnog gradskog prevoza, kao i čišćenje i dezinfekciju vozila javnog gradskog prevoza.

 

kuip-sff-sastanak


KJKP PARK je, izemđu ostalog, pozvano da intenzivira čišćenje i održavanje svih javnih zelenih površina. Preduzeću RAD je upućen dopis da intenzivira čišćenje i pranje javnih površina, kao i prikupljanje i odvoz otpada na sanitarnu deponiju, posebno na i oko festivalskih lokacija, kako bi se navedene javne površine, po završetku dnevnog programa manisfestacije, što prije dovele u prvobitno stanje.


S ciljem neposredne zaštite komunalne čistoće na terenu oba preduzeća su pozvana da pojačaju kontrole komunalnih redara, posebno u večernjim i noćnim satima.
 

- Kao vid doprinosa što uspješnijoj organiziciji SFF-a kantonalni inspektori će i ove godine provoditi potrebne inspekcijske aktivnosti i kontrolu privrednih subjekata, s tim da će poseban fokus biti lokaliteti na kojima se održavaju programi SFF-a. Napominjem da je glavni cilj navedenih kontrola podrška organizatorima SFF-a kako bi se obezbijedio što ugodniji festivalski ambijent svim učesnicima i gostima, kao i brojnim domaćim i stranim posjetiocima, zaljubljenicima filmske umjetnosti. Iz tog razloga, na današnjem sastanku je dogovoreno da će inspektori u svim slučajevima, izuzev grubog kršenja zakonskih propisa, poduzimati preventivne i koretktivne mjere - pojasnio je direktor Uprave Fahir Halilović.


Na kraju pozivamo sve privredne subjekte u Kantonu Sarajevo da u predstojećim festivalskim danima osiguraju poštivanje pozitivnih zakonskih propisa, uz dobru saradnjiu sa inspekcijskim organima, kako bi se mnogobrojnim posjetiocima omogućilo da maksimalno uživaju u nezaboravnoj atmosferi 28. SFF-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!