TOKOM PROSLAVE OBLJETNICE OLUJE

Postrojili se u Kninu i uzvikivali 'za dom spremni': Policija najavila prijave zbog ustaškog pozdrava

Hronika05.08.22, 19:13h

Postrojili se u Kninu i uzvikivali 'za dom spremni': Policija najavila prijave zbog ustaškog pozdrava
Radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu

 

 

 

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su u petak u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja", svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.


Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Kako javlja Hina, prema snimkama koje su objavili mediji u jednom slučaju je nekadašnji zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika "Oluja 95" u Kninu postrojio svoje suborce nakon čega su tri puta uzviknuli pozdrav "Za dom spremni".

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još