u organizaciji kud-a 'lola'

Na Festivalu folklora Sarajevo mladi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Poljske

Kultura04.08.22, 10:19h

Na Festivalu folklora Sarajevo mladi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Poljske
Više od 300 učesnika iz ovih zemalja imat će priliku upoznati se sa različitim običajima, nošnjama, kulturom i tradicijom

 

 

 

Prvi internacionalni Festival folklora Sarajevo, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Lola", počinje sutra. 

 

Na dvodnevnom festivalu, koji će biti održan na platou Skenderija predstavit će se mladi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Poljske.

 

Više od 300 učesnika iz ovih zemalja imat će priliku upoznati se sa različitim običajima, nošnjama, kulturom i tradicijom.

 

Festival će u petak otvoriti KUD “Lola” u 20.30 sati  na platou Skenderija, a nakon toga predstavit će se i gosti iz Srbije i Hrvatske.

 

Drugog dana predstavit će se gosti iz Poljske, ali i Srbije i Hrvatske, kao i druga kulturno-umjetnička društva iz naše zemlje.

 

Oba dana Festivala prije samog početka održat će se defile u narodnim nošnjama. Projekat je podržala  Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!