šokirat ćete se

A šta biste vi rekli? Evo koliko minuta traje seks za 43 odsto parova

DEPO PLUS01.08.22, 14:11h

A šta biste vi rekli? Evo koliko minuta traje seks za 43 odsto parova
Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta

 

 

 


Dok su nedavne studije pokazale kako seks u proseku traje oko sedam minuta, ugledni stručnjak dr Hari Fič specijalizovan za liječenje muških seksualnih problema tvrdi da je čak i to pretjerivanje.

 

U istraživanju za svoju knjigu “Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle” otkrio je da čak 43 odsto parova u prosjeku ne vode ljubav duže od dva minuta ili oko 120 sekundi, piše australijski Star Observer, prenosi espreso.co.rs.

 

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta. Više od 90 odsto žena ne može da doživi vrhunac u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno neispunjeno.

 

"Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke“, rekao je Fič.

 

Dodaje da bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam dva minuta od početka seksa, ali ni da ga dožive nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako trebalo da posete ljekara jer se takvi problemi mogu ublažiti. Parovi u prosjeku vode ljubav dva puta nedjeljno, a posljedica kratkog trajanja seksa zasigurno je i manjak želje za njim.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!