Prijetili novinaru zbog teksta

Berbo i Šobović osuđeni zbog ugrožavanja sigurnosti urednika portala Radiosarajevo.ba

Mediji28.07.22, 15:54h

Berbo i Šobović osuđeni zbog ugrožavanja sigurnosti urednika portala Radiosarajevo.ba
Terete se da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala „Radio Sarajevo“, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor s urednikom zbog objavljenog teksta o lišenju slobode navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji

 

 

 

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Adnana Berbu i Almira Šobovića za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

Osuđeni su na po šest mjeseci zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počine novo krivično djelo.

 

Terete se da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala „Radio Sarajevo“, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor s urednikom zbog objavljenog teksta o lišenju slobode navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

 

Po dolasku novinara i urednika u park "Davorin i Mirza", optuženi Adnan Berbo unio se u lice uredniku inicijala A.S. i povišenim tonom mu se obratio riječima: "Jesi li svjestan da ti i porodica možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba".

 

Potom je optuženi Almir Šobović rekao "Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice".

 

Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A.S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za ličnu i sigurnost članova svoje porodice oštećeni i učinio, navodi portal Radio Sarajevo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!