VIDEO/ krenuli na odmor iz snova

Obećan im hotel s 3 zvjezdice u raju Mediterana, a zatekli užas: Ljetovanje u Turskoj počelo s košmarom...

Biznis Klub27.07.22, 20:01h

Obećan im hotel s 3 zvjezdice u raju Mediterana, a zatekli užas: Ljetovanje u Turskoj počelo s košmarom...
Pri ulasku u sobe, već je bilo primijetno da nešto nije u redu... Ono što je definitivno prepunilo čašu je nestanak vode i struje popodne, a kad je voda došla, bila je crna

 

 

 

Kada je kćerka čitaoca Nove.rs, koji je želio da ostane anoniman, zajedno sa svojih pet drugarica krenula u tursko ljetovalište u Kušadasiju, očekivala je da će tamo provesti studentski odmor iz snova. Ipak, da je košmar u pitanju, ispostavilo se vrlo brzo. Po dolasku u hotel zatekle su ih scene kao iz horor filma. Iz turističke agencije "Go2" tvrde da su upoznati da svim problemima i da su u najkraćem roku radili na rješenju istih.


Nakon puta autobusom koji uobičajeno traje oko 20 sati, studenti su stigli u hotel „Nesclass“ koji ima 3 zvjezdice. Putnici su u Kušadasi stigli u organizaciji agencije „Go2“.


Pri ulasku u sobe, već je bilo primijetno da nešto nije u redu.


- Jedna soba je bila recimo u redu, ali je klima smrdela. Vrata od terase nisu mogla da se otvore, a staklo na vratima je zalijepljeno selotejpom - počinje priču sagovornik Nove.rs.


Dodaje da su ostale sobe bile u katastrofalnom stanju.


- Druge sobe su bile još gore. U kupatilu nema prozora, kablovi vire na sve strane...zidovi kriminogeni - ističe sagovrnik Nove.


Navodi da su kao "po trnju" prošli studenti na šestom spratu hotela, jer su bili prinuđeni da do jedne od soba dolaze kroz prozor.


- Ono što je definitivno prepunilo čašu je nestanak vode i struje popodne, a kad je voda došla, bila je crna. Jutros takođe nema vode - kaže zabrinuti otac.


Problem je nastao i kada je riječ o restoranima, jer ih u hotelu nije bilo, a u aranžmanu koji su uplatili stajalo je "noćenje sa doručkom".


- Kao roditelji kontaktirali smo agenciju, pisali pritužbe i evo jutros se javio direktor i obećao da će ih premjestiti u drugi smještaj. Ovo je važno da se naglasi zbog korektnosti - kaže naš sagovornik.


Dodaje i da je ono što se moglo videti na sajtu "nebo i zemlja", u odnosu na ono što je njegovu kćerku i njene drugarice dočekalo u Turskoj.


Agencija "Go2" predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih agencija, koju uglavnom koriste mladi, preteženo studenti.

 

Video iz hotela možete pogledati ovdje.

 

ljetovanje-turska-hotel-uzas


Agencija tvrdi: Učinjena nam je velika šteta, svi problemi su riješeni


Boris Katić, osnivač i direktor agencije "GO2" navodi da su informacije o problemima imali još sinoć i da su sve vrijeme preduzimali neophodne korake.


- Činjenica je da u hotelu 'Nesclass' u jednom trenutku nije bilo vode, a kada je voda došla - potekla je crna. Mi inače sve zakupe radimo preko lokalne turističke agencije, i kontaktirali smo ih odmah, kako bismo saznali detalje. Stigao je odgovor u kom se navodi da je prekid dotoka vode izazvao veliki požar, a crna boja se javila kao posljedica taloga, takođe od požara. To je trajalo samo nekoliko sati - naveo je Katić.


Dodaje i da se dešavaju situacije u kojima hoteli dodijele sobu koja nije prethodno planirana.


- Mi zbog medijskih spekulacija prolazimo kroz pakao, koji je po mom mišljenju potpuno neopravdan i sada se trudimo da što prije riješimo probleme. Studenti iz ukupno šest soba premješteni su u drugi hotel, a još studenata iz ukupno dvije sobe čeka da vidi drugi hotel, kako bi doneli odluku da li žele premještaj - navodi Katić.


Direktor agencije "Go2" ističe da su prethodnih dana bili meta nevjerovatnih napada, u kojima su bile izložene potpune laži i da njihov pravni tim već radi na tužbama.


Soba u koju može da se uđe "kroz prozor" nije u ponudi koju je dala turistička agencija, dodao je Katić.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još