Na period od šest mjeseci

Dom naroda PSBiH u prvom čitanju podržao Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama

Front27.07.22, 11:56h

Dom naroda PSBiH u prvom čitanju podržao Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama
Delegat Zlatko Miletić je naveo da je akcize na naftne derivate trebalo ranije usvojiti i da se radi o mjeri koja će posebno pomoći poljoprivrednicima

 

 

NAPOMENA: Naslov teksta je izmijenjen nakon što je utvrđeno da raniji naslov nije u potpunosti bio jasan i mogao je navesti na krivi zaključak da su akcize ukinute.
 

 

Dom naroda PSBiH danas je u prvom čitanju podržao Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se predviđa ukidanje akciza na naftne derivate na šest mjeseci.

 

Tim zakonskim rješenjem predviđena je mogućnost da Vijeće ministara BiH po isteku tog roka produži njegovu primjenu za još tri mjeseca. Da bi akcize bile ukinute trebaju biti prihvaćene i u drugom čitanju i treba da prođe još jedno razmatranje u Domu naroda.

 

Delegat Zlatko Miletić je naveo da je akcize na naftne derivate trebalo ranije usvojiti i da se radi o mjeri koja će posebno pomoći poljoprivrednicima.

 

Delegati Dom naroda usvojili su Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH, a kojim se izjednačava nastanak obaveze plaćanja akcize za poreske obveznike koji prometuju duvanske proizvode s poreskim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!