Predsjednik boračkih saveza TK Fahrudin Hasanović

'Moguć poziv na opći neposluh protiv onih koji ruše BiH! Pomno pratimo šta rade...'

Front26.07.22, 20:36h

'Moguć poziv na opći neposluh protiv onih koji ruše BiH! Pomno pratimo šta rade...'
'Pomno pratimo šta rade i kako se ophode prema državi BiH. Za sve one koji se ne brinu o državi, znat ćemo to kazniti', rekao je Hasanović

 

 

 

 

Nemojte se iznenaditi ako dođe poziv na opći neposluh protiv onih koji ruše Bosnu i Hercegovinu, rekao je danas Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK, komentirajući jučerašnje događaje ispred sjedišta Ureda visokog predstavnika u Sarajevu.

 

Podsjećamo, u Sarajevu se jučer okupio veliki broj građana povodom najava da bi visoki predstavnik Christian Schmidt mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH.

 

- Mi smo ljudi koji smo branili državu i dali je politici, ljudima na određenim funkcijama, da brinu o toj državi. Kada uposleni u državnim institucijama od kantonalnog do državnog nivoa, kažu da im je potrebna pomoć, mi borci ćemo biti na raspolaganju - rekao je danas Hasanović.

 

Dok se to ne desi, istakao je, to je posao onih koji brinu o državi i za to primaju dobre plaće.

 

- Pomno pratimo šta rade i kako se ophode prema državi BiH. Za sve one koji se ne brinu o državi, znat ćemo to kazniti. Svim probosanskim strankama preporučujem da sjednu zajedno i brane državu, na način kako su je branili pripadnici Armije Republike BiH. Svaka druga odbrana je politička. Svako razdvajanje probosanaskih stranaka od odbrane države je gubljenje BiH - rekao je Hasanović.

 

Ko će pobijediti na izborima kada odbranimo državu, dodao je, to je stvar građana koji odlučuju.

 

- Pratimo one koji pozivaju na proteste, ljude na protestima i kako se svi ophode i ponašaju. Da li se ophode zato što im treba vlast ili zato da hoće da saučuvaju BiH. Oni koji žele da sačuvaju BiH, mi smo sa njima. Mi ne možemo dozvoliti da ova država ode jer to nekom političkom čimbeniku, koji je u firmama zapošljavao logoraše, odgovara. Sada bi da nameću zakone u BiH samo zato što uz pomoć zemlje u Evropskoj uniji mogu da lobiraju. BiH ne može niko uzeti jer smo mi BiH. Nije važno kako se ko zove, odakle dolazi.. Ako mu je na srcu BiH, borci će biti uz tog čovjeka - poručio je Hasanović.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook