'Otpor palestinizaciji BiH'

Arapović na protestu: Gospodine Schmidt, zašto deset dana sluđujete javnost gromoglasnog tišinom?!

Front25.07.22, 11:53h

Arapović na protestu: Gospodine Schmidt, zašto deset dana sluđujete javnost gromoglasnog tišinom?!
Za kraj obraćanja pozvao sve građane da se odazovu večerašnjim protestima ispred zgrade OHR-a u 19 sati i da je simptomatično da neke stranke koje su učestvovale u pregovorima oko Izbornog zakona prije nekoliko mjeseci, ne dižu svoj glas zbog ove situacije i da prije svega tu misli na SBB i NiP

 

 

Koalicija Država obratila se javnosti ispred zgrade OHR-a povodom najavljenih izmjena Izbornog zakona i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine od strane visokog predstvanika Christiana Schmidta.

 

Poručili su da ova nametnuta rješenja koja planira uraditi Schmid BiH vode u konačnu podjelu na etničkim principima. Ispred Koalicije država obratio se i predsjednik Zelenih BiH Adis Arapović.

 

“Gospodine Schmidt, zašto deset dana sluđujete javnost gromoglasnog tišinom da ćete izmjeniti Izborni zakon i Ustav FBiH igrajući u tajnosti igre sa plemenskim poglavicama”, pita se Arapović i dodaje da je simptomatično da se sve dešava u izbornom ciklusu i da ovim odlukama samo betonira etničke podjele u BiH, te da građanima otima demokratsko pravo da biraju promjene.

 

“Pozivam građane BiH da pruže otpor pravljenju nove Palestine na teritoriju BiH”, kaže Arapović.

 

Za kraj obraćanja pozvao sve građane da se odazovu večerašnjim protestima ispred zgrade OHR-a u 19 sati i da je simptomatično da neke stranke koje su učestvovale u pregovorima oko Izbornog zakona prije nekoliko mjeseci, ne dižu svoj glas zbog ove situacije i da prije svega tu misli na SBB i NiP.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 78

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još