Lagumdžija traži od Schmidta da se hitno oglasi

'Današnji protest je poziv na razum i jasan znak da nećemo dozvoliti podjelu BiH i povratak u prošlost kojoj je presuđeno u Hagu'

Front25.07.22, 10:54h

'Današnji protest je poziv na razum i jasan znak da nećemo dozvoliti podjelu BiH i povratak u prošlost kojoj je presuđeno u Hagu'
Pozivamo Visokog predstavnika da današnje proteste građana shvati na pravi način - ovo je upozorenje i posljednji mirni poziv očuvanju temelja Mirovnog sporazuma i jačanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine kao države i društva zajedničkih vrijednosti, napisao je Lagumdžija

 

 

Zlatko Lagumdžija, univerzitetski profesor i bivši predsjednik SDP-a BiH, koji sada podržava koaliciju Socijaldemokrata BiH i Zelenog pokreta, objavio je na svom Facebooku poziv na proteste ispred zgrade OHR-a:

 

- Pozivamo Visokog predstavnika Christian Schmidta da se odmah oglasi i jasno poruči da nema namjeru donositi nikakve odluke koje se tiču izbornog procesa, osim onih koje će obezbijediti nadzor nad glasanjem i brojanjem glasova te spriječiti izborne krađe.

 

Pozivamo Visokog predstavnika da današnje proteste građana shvati na pravi način - ovo je upozorenje i posljednji mirni poziv očuvanju temelja Mirovnog sporazuma i jačanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine kao države i društva zajedničkih vrijednosti.

 

Pozivamo vlasti i opoziciju da obezbijedi sigurnost i mirno održavanje opravdanog građanskog protesta i prestane sa neodgovornim populističkim ponašanjem. 

 

Umjesto verbalnog sukoba sa EU i SAD, koji je najveći poklon međunarodnoj Crnoj Internacionali, koja želi da mi sami budemo opravdanje za projektovanu podjelu zemlje, moramo se okrenuti traženju saveznika na našem euroatlantskom putu.

 

Današnji protest građana treba biti svima poziv na razum, odgovornost i jasan znak da nećemo dozvoliti podjelu zemlje i povratak u prošlost kojoj je presuđeno u Hagu - napisao je Lagumdžija.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još