Šapić o uklanjanju murala i 'haškim' željama

Gradonačelnik Beograda: 'Ne znam da li je Ratko Mladić počionio ratne zločine, ali znam da je branio srpski narod'

Front24.07.22, 16:23h

Gradonačelnik Beograda: 'Ne znam da li je Ratko Mladić počionio ratne zločine, ali znam da je branio srpski narod'
Šapić je naveo da može da govori o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvijek, ali da moli javnost da u te stvari ne miješa Haški tribunal i njegove presude. "U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste `haških` želja", poručio je Šapić

 

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da ne zna da li je general Ratko Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali da zna da je branio srpski narod u BiH, javlja Srna a prenose mediji.

 

 

Povodom saopštenja nevladine organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji, koja je zatražila uklanjanje murala sa likom osuđenog ratnog zločinca, generala Ratka Mladića na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, Šapić je rekao da je za njega Haški tribunal izgubio kredibilitet mnogo ranije nego što je osudio Mladića.

 

Šapić je dodao da je taj tribunal izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja.

 

"Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta", rekao je Šapić.

 

On je dodao da zaista ne zna da li je Mladić u toku rata počinio ratne zločine, saopšteno je i pres-službe Grada Beograda.

 

Šapić je naveo da može da govori o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvijek, ali da moli javnost da u te stvari ne miješa Haški tribunal i njegove presude.

 

"U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste `haških` želja", poručio je Šapić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još