Ovaj brend ima preko 700 poslovnica širom svijeta

Turski lanac restorana otvora ugostiteljski objekat u Bistričkoj stanici: Grad Sarajevo snizio visinu kirije

Biznis Klub22.07.22, 14:06h

Turski lanac restorana otvora ugostiteljski objekat u Bistričkoj stanici: Grad Sarajevo snizio visinu kirije
Prostor koji se iznajmljuje površine je 300,35m2 unutrašnjeg prostora i 51,7m2 vanjskog prostora. Unutrašnji prostor koji je predmet zakupa sastoji se od podrum segmenta A: kuhinja, prostor lifta, sanitarije M+Ž, hodnik, stepenište, ostava Prizemlje segment A: restoran, sanitarije M+Ž, hodnik (zajednički), ostave Prizemlje segment B i C: caffe prostor, depo, hodnik, sanitarije M+Ž Sprat segment C: depo (tehnička prostorija). Vanjski prostor koji obuhvata popločanu površinu oko objekta površine je 51,7m2

 

 

 

Grad Sarajevo objavio je 14.4 poziv za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željeznička stanica Bistrik. Nakon što se niko nije javio na poziv Gradska uprava Grada Sarajeva je snizila visinu kirije što je izazvalo interesovanje kompanija.

 

Grad Sarajevo objavio je 14. aprila poziv za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željeznička stanica Bistrik. Nakon što se niko nije javio na poziv Gradska uprava Grada Sarajeva je snizila visinu kirije što je izazvalo interesovanje kompanija.

 

Nakon drugog poziva koji je trajao do 8. jula, odabran je i zakupac, saznaje Akta.ba.

 

Riječ je o kompaniji Herbal Group koja je kupila franšizu za turski lanac restorana "Mado". Mado je turski brend sladoleda i peciva koji ima više od 300 prodajnih mjesta u Turskoj i više od 20 poslovnih jedinica u drugim zemljama širom svijeta.

 

restoran-mado

 

“Trenutno čekamo da se potpiše ugovor kako bi mogli početi sa radovima. Uskor stiže i predstavnik Mado grupacije koji će javnost informirati o samom sadržaju i načinu rada restorana", kazali su za Akta.ba iz Herbal Group-e.

 

Prostor koji se iznajmljuje površine je 300,35m2 unutrašnjeg prostora i 51,7m2 vanjskog prostora. Unutrašnji prostor koji je predmet zakupa sastoji se od podrum segmenta A: kuhinja, prostor lifta, sanitarije M+Ž, hodnik, stepenište, ostava Prizemlje segment A: restoran, sanitarije M+Ž, hodnik (zajednički), ostave Prizemlje segment B i C: caffe prostor, depo, hodnik, sanitarije M+Ž Sprat segment C: depo (tehnička prostorija).

 

Vanjski prostor koji obuhvata popločanu površinu oko objekta površine je 51,7m2.

 

Prostor enterijer i vanjsko uređenje se, obzirom da se radi o nacionalnom spomeniku, tematski se mora povezati sa historijskim periodom izgradnje i korištenja objekta kako bi se posjetiocima prezentirao što autentičniji prikaz sveukupnog života građana Sarajeva na prelazu iz XIX u XX vijek. Prijedlog uređenja odabranog ponuđača mora biti dostavljen u formi idejnog projekta sa tehničkim opisom i grafičkim nacrtima, kao i 3D vizualizacijom, u printanoj i elektronskoj formi i isti mora biti prihvaćen od strane zakupodavca.

 

Početna, minimalna cijena zakupa iznosi 3.000,00 KM mjesečno bez uračunatog PDV-a, odnosno 36.000,00 KM godišnje, bez uračunatog PDV-a.

 

Podsjećamo, Herbal Group u Sarajevo je prvi put dovela popularni američki brend Caribou Coffee koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta.

 

Ovaj brend sada ima preko 700 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH. Kako su najavili planiraju otvoriti 25 poslovnica širom BiH. Trenutno zapošljavaju 15-20 zaposlenika u ovoj branši, a planiraju zaposliti još desetak. U BiH trenutno imaju četiri otvorena objekta.

 

(Akta.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!