Zbog želje na Zidu plača

Vukanović 'bocnuo' Dodika: Hoće li srbenda krenuti možda na hadž u Meku i Medinu, kružiti oko Kabe?

Front21.07.22, 13:11h

Vukanović 'bocnuo' Dodika: Hoće li srbenda krenuti možda na hadž u Meku i Medinu, kružiti oko Kabe?
Izjava da se tobože pomolio za nezavisnost i samostalnost Republike Srpske je najsramniji i najprizemniji pokušaj manipulacije narodom i građanima RS, smatra Vukanović

 

 

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović prokomentarisao je posjetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Izraelu i Zidu plača na kojem je, između ostalog, zaželio da Republika Srpska bude nezavisna

 

Vukanović je rekao da je, nakon svega što je Dodik uradio, pitanje hoće li njegov sljedeći potez biti i odlazak na hadž i molitvu u Meki i Medini.

 

Njegov blog prenosimo u cjelosti:

 

- Prvo je na veliki pravoslavni praznik Veliki petak, uoči Vaskrsa 2019. godine, bio na poklonjenju kod pape u Rimu, ljubio ruke svetom ocu u Vatikanu i tražio blagoslov da nastavi tajno da radi u interesu Katoličke crkve, prije svega u interesu Hrvata i Hrvatske, ključne katoličke zemlje na Balkanu.

 

Potom je u Jerusalimu stavio jarmulku, tradicionalnu jevrejsku kapicu i pomolio se na Zidu plača Mojsiju i Jahvi, izučio Toru i Talmud, te molio mu daju još koju godinu vlasti, moći i bogatstva, a on će se Jevrejima odužiti prebacujući im narodni novac i dijeleći rudnike i bogatstva Srpske kao da su njegova prćija.

 

Izjava da se tobože pomolio za nezavisnost i samostalnost Republike Srpske je najsramniji i najprizemniji pokušaj manipulacije narodom i građanima Srpske, jer je njegova posjeta Izraelu doživjela pravi debakl, a vrhunac diplomatskih aktivnosti je bilo usputno rukovanje sa predsjednikom Izraela, pored predavanja rudnika i resursa Srpske svom starom mentoru Libermanu, ministru finansija Izraela.

 

Kakav je to pravoslavni vjernik, kako se lažno predstavlja, koji piše nekakve ceduljice i moli se po hebrejskim običajima Mojsiju na Zidu plača? Da li je sramota da ovakvom nevjerniku i otpadniku od vjere, visoki crkveni velikodostojnici daju odlikovanja? Da li je dovoljno da narodni novac prebaci na račun neke eparhije, kao što je sada nezakonito obećao i prebacio 100 000 evra jerusalimskom patrijarhu sa računa Vlade Republike Srpske, pa da dvorskoj ludi i nevjerniku za sinekuru daju ordenja, rušeći tako ugled Crkve?

 

Pitanje je hoće li, na kraju svog putešestvija, uskoro srbenda krenuti možda na hadžiluk u Meku i Medinu, kružiti oko Kabe, obući bijelo odijelo ćefine, te klanjati molitve, od sabaha do ićindije i akšama, po islamskim običajima i tradici, jer mu je samo to preostalo?

 

Niko nas ovako nije brukao i sramotio, kao dvorska luda i marioneta stranaca bez skrupula i obraza, i nadam se da će napokon doći uskoro kraj ponižavanju i blamiranju na skoro svim svjetskim meridijanima.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još