Naša stranka poručila Međunarodnoj zajednici

'Eliminirajte Dodika s političke scene! On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun'

Front20.07.22, 12:59h

'Eliminirajte Dodika s političke scene! On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun'
Ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju i visokom predstavniku i Evropskoj uniji i SAD-u gdje naš stvarni problem leži. Ako se već petljaju u priču koga ko može birati, a koga ne, neka nam omoguće da ne biramo Ruse. Eliminirajte Dodika s političke scene, stoji u reakciji Naše stranke

 

 

Milorad Dodik je kao član Predsjedništva BiH otišao u službenu posjetu Izraelu. Pored posjeta i sastanaka predviđenih protokolom, Dodik je napravio jednu samoinicijativno, mimo protokola – posjetio je ambasadora Ruske Federacije u Izraelu. Na ovo je reagovala Naša stranka:

 

- Dodikovom posjetom Izraelu doveli smo se u opasnost da s tom zemljom ozbiljno narušimo odnose zbog toga što je Dodik iskoristio da posjetu zloupotrijebi u cilju jačanja ruskog uticaja u Evropi na njihovoj teritoriji. On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun.

 

Tražimo da se druga dva člana Predsjedništva ograde od Dodikove posjete kako bi Izraelcima bilo jasno da Dodikova zloupotreba njihovog gostoprimstva u cilju širenja ruskog uticaja nema veze sa službenim stavom BiH.

 

Ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju i visokom predstavniku i Evropskoj uniji i SAD-u gdje naš stvarni problem leži. Ako se već petljaju u priču koga ko može birati, a koga ne, neka nam omoguće da ne biramo Ruse. Eliminirajte Dodika s političke scene - stoji u reakciji Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još