Drska prevara

Državljanka BiH godinama uzimala socijalne naknade, a ima vilu i 17 apartmana u Hrvatskoj! To nije jedino što je zatajila...

Hronika19.07.22, 18:28h

Državljanka BiH godinama uzimala socijalne naknade, a ima vilu i 17 apartmana u Hrvatskoj! To nije jedino što je zatajila...
Opsežnim istragama optuženoj su uspjeli dokazati prihode od najma od oko 80.000 eura. Priča se da se cijela stvar odvijala od 2016. do 2021. godine

 

 

Austrijska policija razotkrila je drsku prijevaru – osoba koja je bila prijavljena kao nezaposlena u Zavodu za zapošljavanje navodno je dodatno zarađivala, piše Fenix magazin.

 

Izvor javlja kako su istražitelji razotkrili bosanskohercegovačku državljanku koja je navodno od 2016. do 2021. neovlašteno primila oko 30.000 eura socijalnih davanja.

 

Korisnica AMS-a redovno je primala naknadu za nezaposlene i hitnu pomoć, ali je zatajila najam 17 apartmana i vile u Hrvatskoj.

 

Osim toga, navodi se da nije prijavila veći broj boravaka u inostranstvu. Opsežnim istragama optuženoj su uspjeli dokazati prihode od najma od oko 80.000 eura. Priča se da se cijela stvar odvijala od 2016. do 2021. godine.

 

 

(DEPO PORTAL/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još