USPJEŠNA SEZONA, SLIJEDI NASTAVAK

KK Crvena Zvezda MTS pravi pakleni tim za novu sezonu Eurolige 2022/23: Pojačanja su već stigla...

Sport19.07.22, 14:34h

KK Crvena Zvezda MTS pravi pakleni tim za novu sezonu Eurolige 2022/23: Pojačanja su već stigla...
KK Crvena Zvezda će ove sezone sigurno napasti top 8 na čelu sa novim trenerom Vladimirom Jovanovićem

 

 

Kladionice.tv - Vaš najbolji prijatelj u svijetu klađenja!


Protekle sezone KK Crvena Zvezda je završila kao 11. tim u Euroligi sa skorom 12-16. Predvođeni iskusnim trenerom Dejanom Radonjićem nisu se uspjeli domaći plasmana u top 8 Eurolige, iako je konkurencija bila znatno oslabljena neigranjem Zenita, Uniksa i CSKA, zbog rata u Ukrajini. Pored toga KK Crvena Zvezda je imala uspješnu sezonu, osvojila je ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i šampionat Srbije.


KK Crvena Zvezda će ove sezone sigurno napasti top 8 na čelu sa novim trenerom Vladimirom Jovanovićem. Aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina pravi pakleni tim koji će moći parirati svim timovima u Euroligi ove sezone. Već su došla brojna pojačanja koja mogu pokriti više pozicija, pa je već u ovom trenutku roster KK Crvene Zvezde veoma moćan.

 

kladionice-promo


Detalje o timovima, igračima i ostale statistike vezane za Euroligu, možete pronaći na zvaničnoj stranici Eurolige.


Nova sezona Eurolige starta 6. oktobra i do tada se očekuje popunjavanje tima na svim pozicijama. Trenutno su u tim došla nova pojačanja koja su popunila naslovnice svih novina.

 

kk-cz-nemanja-nenadovic

 

KK Crvena Zvezda je potpisala ugovor sa 31-godišnjim bekom Panatinaikosa Nemanjom Nedovićom. Prošle sezone, koja je bila veoma loša za Grčki tim, Nedović bilježi solidne partije, a u prosjeku je u Evroligi bilježio 14,3 poena i 3,2 asistencije.

 

kk-cz-john-holand


Džon Holand je potpisao ugovor za ovu sezonu, iskusni Amerikanac koji ima 33. godine može da igra na pozicijama 2 i 3. Izuzetno energičan kao igrač, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, nastupao je po Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend. Sigurno će dosta doprinijeti ove sezone Zvezdinoj igri.

 

kk-cz-hasan-martin


Hasan Martin je novo lice crveno-belih, ovaj dvadesetšestogodišnji centar stiže iz Olimpijakosa i sigurno se može dosta očekivati od njega ove sezone. Američki igrač je i ranije bio na meti kluba, ali u ovoj sezoni će konačno biti u redovima crveno-belih.

 

kk-cz-dalibor-ilic


Dalibor Ilić je još jedno u nizu pojačanja KK Crvene Zvezde ove sezone. Ovaj mladi igrač je bilježio sjajne partije u redovima KK Igokea. Sa pozicije krilnog centra prosječno je bilježio 12,7 poena uz 7,7 skokova.


Ko je napustio tim?


Iz prošlogodišnjeg tima KK Crvene Zvezde otišli su Nejt Volters, Ostin Holins, Dejan Davidovac i Nikola Kalinić, dok je Marko Simonović postao prvi pomoćnik u stručnom štabu Vlade Jovanovića. Ugovor su takođe produžili Branko Lazić i Ognjen Dobrić, pa će tako novi trener zasigurno imati i ove igrače na raspolaganju. Dakle tim neće biti isti kao prošle sezone, neke pozicije još uvijek ostaju nepopunjene, ali kako vrijeme bude odmicalo, sigurno će se tim kristalisati do početka nove sezone ABA lige i Evrolige.


Šta se može očekivati od ovog tima u novoj sezoni?


Sa ovim timom crveno-beli sigurno mogu konkurisati za osvajanje ABA lige i ostalih takmičenja u Srbiji, jer ovaj tim djeluje zaista moćno. Naravno glavna konkurencija i ove sezone Beogradskim crveno-belima će biti KK Partizan. Što se tiče Eurolige, glavni cilj je plasman u top 8.  


Što se tiče same Eurolige i mogućnosti plasmana u top 8 timova, tu se zasigurno može očekivati ravnopravna borba za top 8 sa svim timovima. Euroliga ove sezone broji 18 timova, ali daleko je oslabljena po jačini timova nego predhodne sezone, jer ove godine neće biti Ruskih timova, a samim tim veće su šanse za crveno-bele. Očekuje se da će ove sezone za plasman u top 8 biti dovoljno 15 pobjeda, a kada uporedimo sve timove, zasigurno ima prostora da se napravi i koja pobjeda više i ostvari plasman u top 8.


Koji igrač bih mogao donijeti prevagu u ključnim mečevima ove sezone?


Roster je dosta promjenljiv ove sezone, pored dosta novih igrača, takođe je i dosta igrača napustilo klub. Prije početka nove sezone, teško je govoriti ko bi se trebao najviše istaći. Tim zasigurno još uvijek nije uigran, tek mu slijede pripremni mečevi i brušenje forme pred mečeve ABA lige i Eurolige.


Definitivno navijači najviše očekuju od Nemanje Nedovića, na njemu će biti pritisak ove sezone, ali on se zna nositi sa pritiskom, te vjerujemo da će upravo on predvoditi crveno-bele do plasmana u top 8 i lomiti protivnike u ključnim mečevima ove sezone.

 

 


Promotivni sadržaj


(DEPO P0ORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!