U toku su sastanci u Upravi preduzeća

Rudari oba jamska pogona ZD Rudnik mrkog uglja Zenica jutros stupili u generalni štrajk

Hronika18.07.22, 13:06h

Rudari oba jamska pogona ZD Rudnik mrkog uglja Zenica jutros stupili u generalni štrajk
U toku su sastanci u Upravi preduzeća, koja je u petak dobila novog direktora, a to je Mensur Hukić kojega je imenovala Elektroprivreda Bosne i Hercegovine. Direktor Hukić je zvanično na dužnost stupio jutros

 

 

Zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora, rudari oba jamska pogona Zavisnog društva Rudnik mrkog uglja Zenica jutros su stupili u generalni štrajk - potvrdio je Feni Elvedin Avdić, predsjednik sindikata Rudnika.

 

-Sindikat je najavio generalni štrajk, a razlozi za stupanje u štrajk su neisplaćena plaća i naknada za topli obrok za juni, kao i dvije odbijene rate kredita sa platnih listi, ali koje rudnik nije uplatio bankama - ističe Avdić.

 

U toku su sastanci u Upravi preduzeća, koja je u petak dobila novog direktora, a to je Mensur Hukić kojega je imenovala Elektroprivreda Bosne i Hercegovine. Direktor Hukić je zvanično na dužnost stupio jutros.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!