pale teške optužbe

Skandal na pomolu: 21-godišnji nećak Rikija Martina optužio za incest, prijeti mu kazna od 50 godina zatvora

Showbizz16.07.22, 11:19h

Skandal na pomolu: 21-godišnji nećak Rikija Martina optužio za incest, prijeti mu kazna od 50 godina zatvora
Sančes je nedavno identifikovao Martina, njegovog ujaka, kao svog navodnog napadača

 

 


Pjevača Rikija Martina je njegov nećak Denis Jadijel Sančes optužio za nasilje u porodici i incest, zbog čega može biti osuđen na 50 godina zatvora. Pjevačevi advokati, međutim, odbacili su sve optužbe.

 


Ranije ovog mjeseca, 50-godišnji Martin dobio je zabranu prilaska tokom incidenta u Portoriku, ali je ime optužitelja prvobitno bilo skriveno, prenosi Foks njuz.

 

Prema španskom portalu vijesti Marka, Martinov brat Erik Martin otkrio je identitet optužitelja kao svog 21-godišnjeg nećaka.

 

Sančes je nedavno identifikovao Martina, njegovog ujaka, kao svog navodnog napadača.

 

„Nažalost, osoba koja je iznijela te tvrdnje bori se sa dubokim problemima mentalnog zdravlja, kazala je za Foks njuz didžital Marti Singer, advokatica Martina.

 

Ona je dodala da „Riki Martin, naravno, nikada nije, niti će biti umješan ni u kakav oblik seksualne ili romantične veze sa svojim nećakom“.

 

„Ta ideja nije samo netačna, nego je i odvratna. Svi se nada da će taj čovjek dobiti pomoć koja mu je hitno potrebna. Ali, iznad svega, nadamo se da će ovaj odvratni slučaj biti odbačen čim sudija razmotri činjenice“, poručila je Singer.

 

Prema Sančesu, Martin je „sprovodio fizičke i psihološke napade“ na njega.

 

Marka je prenijela da su njih dvojica bili u sedmomjesečnoj vezi koja se okončala prije dva mjeseca. Sančes je sin Martinove polusestre.

 

Prema Marki, Martin je nastavio da komunicira sa Sančesom, zbog čega je dobio zabranu prilaska u Portoriku 1. jula.

 

Taj medij navodi, da po zakonima protiv incesta u Portoriku, Martin može da dobije zatvorsku kaznu od 50 godina, ukoliko se navodi protiv njega pokažu istinitim. Očekuje se da se pjevač vrati u Portoriko 21. jula na suđenje.

 

Pošto je dobio zabranu prilaska, Martin je na Tviteru odbacio te navode.

 

„Zabrana prilaska zasnovana je na potpuno lažnim navodima, tako da ću reagovati kroz sudski proces činjenicama i dostojanstvom koje me karakteriše“, napisao je on na Tviteru.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još