federalna ministrica okoliša i turizma

Đapo: Ovo je revolucionaran pomak, čuvanje naših rijeka iznimno je važno za zaštitu okoliša i razvoj turizma

Front07.07.22, 19:52h

Đapo: Ovo je revolucionaran pomak, čuvanje naših rijeka iznimno je važno za zaštitu okoliša i razvoj turizma
Vlada FBiH je zakon o izmjenama i dopunama zakona o električnoj energiji donijela i poslala u Parlament po hitnoj proceduri, ali ga je Parlament FBIH vratio u redovnu proceduru. Danas nakon dvije godine javne rasprave je konačno usvojen i u Domu naroda FBiH

 

 

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je poslalo na Vladu FBiH informaciju i zahtjev da se prihvati Deklaracija o zaštiti voda puno prije nego ju je usvojio Parlament FBiH.

 

-Vlada FBiH je usvojila Deklaraciju i informaciju, te zadužila FMOIT da donese dva pravilnika, što smo u roku od mjesec dana završili, Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da donesu Pravilnik o ekološki prihvatljivom protoku voda, koji do danas nije donesen i FMERU da donese Izmjene i dopune zakona o električnoj energiji, ističe federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

 

Vlada FBiH je zakon o izmjenama i dopunama zakona o električnoj energiji donijela i poslala u Parlament po hitnoj proceduri, ali ga je Parlament FBIH vratio u redovnu proceduru. Danas nakon dvije godine javne rasprave je konačno usvojen i u Domu naroda FBiH.

 

-Ovo je revolucionaran pomak. Očuvanje naših rijeka iznimno je važno za zaštitu okoliša u cjelini, ali i za razvoj turizma s obzirom na to da su rijeke prirodno blago koje treba iskoristiti u smislu turističkih potencijala. Želim naglasiti da smo sve vrijeme imali dobru saradnju i s nevladinim sektorom i aktivistima, a posebo sam danas zahvalna parlamentarcima koji su donijeli konačnu odluku i bez čije bi podrške naš trud bio uzaludan, navodi ministrica Đapo.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još