NOVA LICA ZA BOLJU BUDUĆNOST

Nova generacija političara SDP-a: Neki se prvi put pojavljuju na listama, ali su garant progresa u Kantonu Sarajevo!

Front05.07.22, 14:52h

Nova generacija političara SDP-a: Neki se prvi put pojavljuju na listama, ali su garant progresa u Kantonu Sarajevo!
SDP u Sarajevu se za predstojeće Opće izbore odlučio za četrdeset kandidata koji su garancija da će Kanton Sarajevo u narednom periodu biti u sigurnim rukama - poručuju iz ove partije

 

 

 


Sarajevski SDP delegirao je nove, progresivne i istrajne kandidate. Radi se o novim licima, vrlo uspješnim u poslovima koje su do sada obavljali.
 

SDP-e u Sarajevu je za Skupštinu Kantona Sarajevo odabralo nova, stručna i prije svega lica, koja znaju da nam svima treba i može biti bolje.


Značajno je naglasiti da se velika većina predloženih kandidata po prvi put našla na listi za Skupštinu KS.


- Vjerujemo u snagu kandidata koji se prvi put pojavljuju jer posjeduju kompetencije i vještine, kao i odlučnost u uspostavljanju novih političkih vrijednosti, utemeljenih na etičkim principima - kazao je predsjednik KO SDP Sarajevo Adnan Šteta, aktualni ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.


Osim Štete koji iza sebe ima vrlo uspješnu karijeru koju je godinama gradio kao izvršni direktor  Konzuma u BiH,  privatnom sektoru, ali i dokazane rezultate u upravljanju i izgradnji saobraćajne infrastrukture u KS, predvoditi će novu generaciju SDP-ovih političara za Skupštinu Kantona Sarajevo.


Benjamina Karić, univerzitetska profesorica, predvoditi ce kantonalnu listu sarajevskog SDP-a.  U aprilu 2021. godine izabrana je za 39. najmlađu gradonačelnicu Grada Sarajeva u historiji. U kratkom vremenskom roku, nakon preuzimanja funkcije, pokazala je da vlast može biti poštena, iskrena i transparentna.


Na listi se nalazi i ministar finansija, do-premijer Vlade kantona Sarajevo, Davor Čičić. Davor Čičić je dokazao da se lidersko iskustvo iz privrede kao donedavni generalni direktor Sarajevskog Kiseljaka ,može kvalitetno primijeniti na odgovorno financijsko poslovanje KS.


SDP-ovi kandidati su osobe koje obnašaju značajne funkcije u kantonalnim institucijama. Tomislav Martinović direktor JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ uspješno radi na novim organizacionim modelima i unaprijeđenju politike zapošljavanja.


Jelena Pekić direktorica Direkcije za robne rezerve KS kontinuirano provodi nadzor i brigu za najugroženije kategorije građana, posebno u vrijeme inflatornog pritiska izazvanog pandemijom Covid 19 i ratnim dešavanjima u Ukrajini.


Na listi je i Kenan Magoda, predsjednik TZ KS koji neiscrpnom energijom kreira kulturne i sportske  programe kako bi sarajevski kanton postao najpoželjnija turistička destinacija. Magoda je ujedno i aktualni Predsjednik Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine i nekadašnji producent Sarajevo Film Festivala.


Pored spomenutih kandidata, koji su prvi put na kandidatskim listama, tu je i mladi a iskusni političar Irfan Čengić, koji dokazuje da je vrijeme dekonstrukcije i sukoba iza nas i da je došlo vrijeme za ljude koji imaju viziju i snagu da ustraju na putu prospariteta.  


Na listi su i Ademir Spahić – koji je u najtežoj zdravstvenoj krizi izazvanoj pandemijom corona virusa koordirao svim aktivnostima između javnih zdravstvenih ustanova u KS, Enid Tahirović, proslavljeni rukometni reprezentativac BiH, menadžerica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Vedrana Vikić Musić...


SDP-e u Sarajevu se za predstojeće Opće izbore odlučio za četrdeset kandidata koji su garancija da će Kanton Sarajevo u narednom periodu biti u sigurnim rukama - poručuju iz ove partije.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još