šokantne cifre

Ako ovo ljeto putem stanete u Pločama, nemojte se iznenaditi... Cijene čevapčića daleko su od onih baščaršijskih...

Hronika04.07.22, 09:05h

Ako ovo ljeto putem stanete u Pločama, nemojte se iznenaditi... Cijene čevapčića daleko su od onih baščaršijskih...
Ako se u međuvremenu dok čekate brod odlučite da nešto pojedete, bit ćete šokirani cijenama gastronomskog ponosa BiH - ćevapčića

 

 

 

Luka Ploče nezaobilazna je stanica za brojne Bosance i Hercegovce koji trajektom idu na Pelješac, Trpanj, Orebić..., dalje na Korčulu.

 

Ako se u međuvremenu dok čekate brod odlučite da nešto pojedete, bit ćete šokirani cijenama gastronomskog ponosa BiH - ćevapčića. Ploče su tranzitni gradić, praktično bez ikakve turističke ponude, ali to nije smetalo tamošnje ugostitelje da vas "iznenade" visokim cijenama.


Porcija ćevapčića kreće se od 55 kuna (približno 14 KM) pa sve do nevjerovatnih 80 (oko 20 KM). Ove cijene, pa i više, ne bi bile šokantne da su iz turističkih atrakcija Dubrovnika, Hvara ili recimo Korčule, jer se radi o svjetski poznatim destinacijama.

 

Tako imamo apsurdnu situaciju da su ćevapčići duplo skuplji u turistički nezanimljivom mjestu od recimo ponude na sarajevskoj Baščaršiji.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još